UltimAir Hijs Hokij neemt afscheid van succescoach Eimers

UltimAir Hijs Hokij en coach Chris Eimers gaan na acht succesvolle seizoenen niet meer met elkaar verder. Hoewel de beslissing om uit elkaar te gaan moeilijk was, is de tijd rijp voor een nieuwe impuls binnen de club. Hijs Hokij gaat daarom op zoek naar een nieuwe coach die de club verder kan brengen en kan bouwen op het succes van Eimers.

Sinds 2015 was Chris Eimers het gezicht van Hijs Hokij en heeft hij de club naar grote hoogten gebracht. Onder zijn leiding wist de club zich te profileren als een stabiele topclub die jaar in, jaar uit meedoet om de prijzen. Met negen gewonnen prijzen en het terugbrengen van de club naar de top van het Nederlandse ijshockey is Eimers zonder twijfel de beste coach in de geschiedenis van Hijs Hokij.

Eimers won maar liefst 9 prijzen met Hijs Hokij, wat hem de succesvolste coach maakt in de historie van de 90-jarige club.

Nieuw tijdperk
“Chris heeft fantastisch werk geleverd voor de club”, begint voorzitter Harry Vlaardingebroek. “Onder zijn leiding heeft Hijs Hokij zich ontwikkeld tot een van de meest succesvolle ijshockeyclubs van Nederland. We zijn hem daarvoor enorm dankbaar en zullen zijn inzet en bijdrage nooit vergeten”.

Deze beslissing kan dan ook voor vele als een verrassing komen. “We hebben na een uitgebreide evaluatie besloten dat het tijd is voor een nieuwe impuls. Daarom gaan we op zoek naar een nieuwe coach die onze ambities de komende jaren verder kan ontwikkelen en kan leiden naar nieuwe successen”, aldus Vlaardingerbroek.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe coach van Hijs Hokij zal worden. De club zal de komende periode gebruiken om een geschikte kandidaat te vinden die past bij de ambities en filosofie van de club.