Over en uit voor ADO Den Haag na verlies bij Jong Ajax

Het seizoen 2022/2023 is definitief voorbij voor ADO Den Haag. De Hagenaars leden op sportcomplex de Toekomst in Amsterdam maandagavond een kansloze 4 – 2 nederlaag na bij rust al met 2 – 0 achtergestaan te hebben. Door dit verlies zijn de play-offs voor de Hofstadploeg onbereikbaar geworden.

Wijzigingen in basiself

Dick Advocaat voerde ten opzichte van de vorige wedstrijd (Helmond Sport thuis) vier wijzigingen in zijn basiself door. Jordy Wehrmann, Max de Waal, Tyrese Asante en Boy Kemper (terug van schorsing) begonnen in Amsterdam aan de wedstrijd. Finn van Breemen, Ricardo Kishna, Malik Sellouki en Amir Absalem begonnen op de bank. Gregor Breinburg en Joey Sleegers ontbraken vanwege ziekte.

1e Helft

De thuisploeg was vanaf het eerste begin de betere ploeg. Vooral Kristian Hlynsson kreeg kansjes om de score te openen. Na negentien minuten opende Hlynsson toch de score door alert,  in de rebound, te reageren na een harde knal van centrumspits Lorenzo Lucca die door Sonny Stevens werd gepareerd maar daarna ingeschoten werd. Joël Zwarts kreeg zo’n tien minuten voor rust de kans op de gelijkmaker maar zijn kopbal verdween over de doellat. Aan de andere kant was het wel raak door Donny Warmerdam die uit een vrije trap de 2 – 0 op het scorebord bracht.

2e Helft

De bezoekers kwamen goed uit de startblokken want na vijf minuten was het aanvoerder Boy Kemper (foto) die uit een corner van Wehrmann de aansluitingstreffer binnen kon koppen.

Rode kaart Rodriguez

Een paar minuten later moest de Haagse ploeg met tien man verder omdat Guillem Rodriguez de rode kaar voorgehouden kreeg nadat hij een doorgebroken Ajacied naar de grond trok.

Verzet gebroken

Het verzet van de Hagenaars bleek vervolgens gebroken. Na een soepele aanval was het Hylnsson die via de binnenkant van de paal zijn tweede treffer liet noteren en daarmee het duel in het slot gooide. Twintig minuten voor tijd was het Mika Godts die de vierde Amsterdamse treffer binnenschoot.

100e treffer Verheijdt

Thomas Verheijdt (foto) scoorde nog de 4- 2 en dat was voor de aanvaller zijn 100e treffer in de Keuken Kampioen Divisie al was dat slechts voor de statistieken.

Jong Ajax – ADO Den Haag :  4 – 2  (2 – 0)

Scoreverloop : 19e min. 1 – 0 Hlynsson, 36e min. 2 – 0 Warmerdam, 51e min. 2 – 1 Kemper, 61e min. 3 – 1 Hylnsson, 73e min. 4 – 1 Godts, 76e min. 4 – 2 Verheijdt

Gele kaarten : Lucca (Jong Ajax), Kemper, Asante (ADO Den Haag)

Rode kaart: Rodriguez (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Martin Pérez

Toeschouwers : 444

Opstelling Jong Ajax : de Graaff, Baas, Warmerdam, Aertssen, Regeer, Gooijer (77/Misehouy), Vos (80/Delgado), Hlynsson, Godts, Lucca, Rasmussen (46/Martha)

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Kemper, Asante, Hall, Rodriguez, Wehrmann (66/Bilate), Thomas, Severina (46/Ćatić), de Waal (65/Komljenovic), Zwarts, Verheijdt

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : ADOFans.nl