Doek valt voor dames Klein Zwitserland na nipte nederlaag bij Rotterdam

De dames van Klein Zwitserland zijn gedegradeerd. Om rechtstreekse degradatie te voorkomen moest er gewonnen worden van Rotterdam en dat lukt niet.

KZ begon goed aan de wedstrijd. Het had in het eerste kwart de tegenstander goed onder controle. De Rotterdammers bouwden gedurende dat eerste kwart een licht overwicht op maar wisten pas in het tweede kwart echt gevaarlijk te worden. KZ kwam onder druk te staan en gaf in de 30e minuut een strafcorner weg die onberispelijk werd ingeschoten door Annebregt Rietveld.

KZ moest in de aanval, drong Rotterdam iets terug en kreeg een paar kleine mogelijkheden. De rust werd gehaald met een 1-0 stand voor Rotterdam.

Na rust een spectaculair duel. Het werd ook feller en af en toe te fel. Toen in de 46e minuut Rebecca Huijgens de 2-0 op het bord zette leek de wedstrijd gespeeld. KZ reageerde echter meteen en maakte binnen de minuut via Hannah Boss de gelijkmaker.

Het duel ontbrandde verder en KZ verzuimde de 2-2 te maken. Rotterdam benutte in de 51e minuut via Amber van den Dijssel een strafcorner en diende een minuut later via Annebregt Rietveld op het oog de genadeklap uit. 4-1 en nog 18 minuten te spelen.

KZ richtte zich op, maakte in de 55e minuut via Meike Tjaberinga de 4-2 en kwam in de 60e minuut via Kirsen Ender nog zelfs op 4-3. Wat volgde waren zenuwslopende tien laatste minuten waarin KZ zich minimaal een remise had kunnen verschaffen. De gelijkmaker viel niet en daardoor degradeerde KZ uit de hoofdklasse.