Play-Offs ‘blijft’ droom voor ADO Den Haag, na verlies tegen Almere City

ADO Den Haag kan na het verlies zondagmiddag in eigen huis alleen nog maar dromen van het bereiken van de Play-offs in de Keuken Kampioen Divisie. Bij rust zag het er nog goed uit met een 2 – 1 voorsprong maar na de thee gaf de thuisploeg de voorsprong uit handen en moest uiteindelijk met 2 – 3 haar meerdere erkennen in de winnaar van de 3e periodetitel Almere City.

Vooraf
Met nog zes wedstrijden te gaan en in de wetenschap dat NAC Breda in de gestaakte wedstrijd tegen Willem II op achterstand staat (0 – 1) en De Graafschap (komende vrijdag in Doetinchem de tegenstander) gelijk had gespeeld, was het duidelijk dat winst tegen de ploeg van Alex Pastoor, de enige optie was om aanspraak te blijven maken op de achtste plaats in de eindrangschikking.

Bliksemstart

De Hagenaars kenden in de eerste helft een bliksemstart al ontsnapte de thuisploeg na twee minuten aan een achterstand toen Titouan Thomas na geklungel rond de eigen zestien Lance Duijvestijn (oud-ADO) ̩̩n op ̩̩n zette met ADO doelman Sonny Stevens maar gelukkig schoot de geboren Wateringer ruim naast het Haagse doel. De ploeg van Advocaat Herstelde zich snel en in de zevende minuut was het spits Thomas Verheydt na een assist van Xander Severina die met een volley de 1 Р0 binnenschoot. Vijf minuten later kwam de thuisploeg op 2 Р0 door Titouan Thomas die uit een corner van Dhoraso Klas de bal via Mario Bilate voor zijn voeten kreeg en scoorde. De ploeg van Alex Pastoor zette het hierna wat anders neer en kreeg hierdoor op het middenveld de overhand. Rond het half uur kreeg Verheydt uit een corner nog een mogelijkheid maar zijn kopbal verdween in de handen van de doelman van de gasten. De bezoekers namen wat meer het heft in handen en tien minuten voor rust kreeg Kornelius Hansen na een assist van Duijvestijn min of meer een vrije doorgang en scoorde de 2 Р1. Nauwelijks twee minuten later had de thuisclub op 3 Р1 moeten komen maar Severina ging voor eigen succes en schoot de bal huizenhoog over waar een breedtepass op Mario Bilate een veel verstandiger keuze was geweest.

Niet wakker

Gelijk na de rust was ADO duidelijk nog niet bij de les want al in de eerste minuut van de tweede helft lag de 2 – 2 al in het Haagse net door Hamdi Akujobi die een voorzet vanaf de achterlijn in de zestien simpel kon binnenschieten. Denzel Hall die geen druk gaf op de voorzet  was duidelijk niet alert en mocht zich dit aanrekenen. De thuisploeg was duidelijk geschrokken van deze gelijkmaker en ging weer op zoek naar de voorsprong. Rond het uur stuurde Guillem Rodriguez Severiuna in de diepte weg die vervolgens een voorzet in huis had maar Verheydt zag zijn kopbal over het doel van de Noord Hollanders gaan. Ruim vijf minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong (2 – 3) door uitgerekend Duijvestijn die een assist van Hansen op juiste waarde wist te schatten en doelman Stevens met zijn inzet kansloos liet. Met nog een kwartier te gaan bracht Advocaat vier verse krachten in het veld waarbij de wissel van aanvoerder Boy Kemper de nodige wenkbrauwen deed fronsen. Vlak voor het begin van de laatste tien minuten had de thuisploeg bepaald pech toen een inzet van Thomas op de doellijn werd weggehaald.

Extra tijd

Ondanks de vijf minuten extra tijd lukte het ADO Den Haag niet meer om de gelijkmaker nog op het scorebord te krijgen. Darmee blijft het gat naar de achtste plaats en dus de Play-Offs zes punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt dat een hell of a job !

ADO Den Haag – Almere City :   2 – 3  ( 2 – 1)

Scoreverloop : 7e min. 1 – 0 Verheydt, 12e min. 2 – 0 Thomas, 35e min. 2 – 1 Hansen, 46e min. 2 – 2 Akujobi,  64e min. 2 – 3 Duijvestijn

Gele kaarten : Bilate, Thomas  (ADO Den Haag),  Esajas (Almere City)

Scheidsrechter : Danny Makkelie

Toeschouwers : 8.322

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Kemper(76/Zwarts), Asante, Hall, Rodriguez, Thomas, Sleegers (76/Komljenovic), Bilate, Klas (76/Esajas), Verheydt, Severina (76/Ćatić)

Opstelling Almere City : Bakker, Jacobs, v.Bruggen, Duijvestijn (83/v.La Parra), Alvaro Pena, Hansen (90/Pouwels), Pascu (83/Alhaft), Akujobi, Manel Royo, Resink, Esajas (78/Smeets)

Foto’s: ADOFans.nl