ADO Den Haag vrouwen kunnen niet stunten bij koploper FC Twente

De vrouwen van ADO Den Haag gingen zondagmiddag op bezoek bij koploper FC Twente. Op sportcampus Diekman hebben de vrouwen van Sjaak Polak niet voor een verrassing kunnen zorgen. Na een ruststand van 1 – 0 trokken de Twentse vrouwen uiteindelijk met 2 – 0 aan het langste eind.

Jaimy Ravenbergen

De Haagse vrouwen konden niet beschikken over topscorer Ravensbergen die dit seizoen niet meer in actie kan komen voor de formatie van Sjaak Polak vanwege een zware knieblessure. Zoals bekend maakt de Leidse voetbalster volgend seizoen de overstap naar de landskampioen uit Enschede.

1e Helft

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de bezoekers. Nikki IJzerman zorgde voor het eerste hachelijke moment voor het Twentse doel. Haar inswinger leverde via international doelvrouw Daphne van Domselaar een herkansing op. Deze ging maar net over het hoofd van Manon van Raay. De thuisclub benutte van de drie kansen die ze al gehad hadden in de 13de minuut door de score te openen in de persoon van Elena Dhont (1 – 0). De bezoekers gingen niet bij de pakken neerzitten. Liz Rijsbergen stichtte tweemaal gevaar. Na een prima solo belandde haar schot in de korte hoek echter aan de verkeerde kant van de paal. Vervolgens stelde zij na een knappe solo de doelvrouw van de thuisploeg op de proef waarna IJzerman er als de kippen bij was om de gelijkmaker aan te tekenen. Haar inzet werd echter door de hand van een Twentse verdediger gekeerd. Scheidsrechter Lizzy van der Helm zag er echter geen strafschop in. Doelvrouw Barbara Lorsheyd  met twee goede reddingen en Van Raay die een inzet van de lijn haalde voorkwamen dat er in de rust een grotere achterstand op het scorebord te lezen viel.

2e Helft

Met Chloé Vande Velde en Lobke Loonen als verse krachten begonnen de bezoekers sterk aan de tweede helft. De ploeg van Polak maakte in die fase de dienst uit en drukte de thuisploeg steeds verder achteruit. Na een kwartier was de residentieploeg dicht bij de 1 – 1 toen een uithaal van  Loonen op aangeven van Bo Vonk rakelings over ging. Twee hoekschoppen van IJzerman zorgden ook  voor nieuw gevaar. Toen iedereen bij ADO nog volop geloof had in minimaal een gelijkspel was het spits Fenna Kalma die in de 70e minuut alle hoop aan flarden schoot door de 2 – 0 in te schieten. In de slotfase had Loonen aan Haagse kant bepaald pech dat haar kopbal via de onderkant lat terug het veld in stuitte. Daarmee verdween de laatste hoop op een beter resultaat.

Strijd om de vierde plaats

Door het verlies is er nu een hevige strijd ontstaan wie de vierde plaats in de Azerion Eredivisie voor vrouwen voor zich op gaat eisen. Naast ADO Den Haag hebben PSV, PEC Zwolle en Feyenoord met nog drie speelronden te gaan nog alle kans op die vierde plaats die recht geeft op deelname aan de Eredivisie Cup.

FC Twente vrouwen – ADO Den Haag vrouwen : 2 – 0  (1 – 0)

Scoreverloop : 13e min. 1 – 0 Dhont,70e min. 2 – 0 Kalma

Gele kaarten :  B.Jnsen (FC Twente), Nelemans (ADO Den Haag),

Scheidsrechter : Lizzy van der Helm

Toeschouwers :  ca. 350

Opstelling FC Twente : v. Domselaar, Everaerts, Auée, Dijkstra, Olislagers, Kaptein (66/te Braake), Giesen (85/ B.Jansen) v.Ginkel, Dhont, Kalma, R.Jansen

Opstelling ADO Den Haag:  Lorsheyd, Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans (46/Loonen), Vonk (85/Stoop), v.d.Wal, v.Raay, v.Oosten (46/v.d.Velde), IJzerman, Susanna, Rijsbergen

Foto’s: Richard de Vos