Dunlop DKC op jacht naar finaleplek tegen Almere

Aanstaande zaterdag staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor Dunlop DKC. De Haagse badmintonners kunnen zich namelijk plaatsen voor de finale om de landstitel op 25 maart in Den Bosch. Daarvoor moet het in de return van de halve finale wel zien af te rekenen met F.I.T. Almere. De heenwedstrijd eindigde vorige maand in een 4-4 gelijkspel. Het belooft dus een spannende avond te worden in sporthal Hogeveld.

Dunlop DKC leek dit seizoen lang op weg om eerste te worden in de Eredivisie, en daarmee ook een rechtstreeks ticket voor de finale. Maar in de laatste twee wedstrijden van de kampioenspoule liep de formatie van trainer Dennis Lens tegen twee nederlagen op, waardoor Dunlop DKC uiteindelijk tweede werd op twee punten achterstand van Duinwijck. De Haarlemse ploeg plaatste zich al in januari voor de eindstrijd, en kon daarom rustig achterover leunen om te zien wie de strijd tussen de Hagenaars en Almere zou winnen.

Een strijd werd het ook in de heenwedstrijd. Op 12 februari kwam Dunlop DKC in sporthal Raggers op een comfortabele 1-4 voorsprong. Er hoefde nog één partij gewonnen zien te worden voor de overwinning. Maar de thuisploeg stak daar een stokje voor. Dankzij zeges voor Alia Chen en beide mixed dubbels trok Almere er toch nog een 4-4 gelijkspel uit. In de dubbel van DKC’ers Marlies Baan en Joran Kweekel had het kwartje ook zomaar de Haagse kant op kunnen vallen. Zij verloren de derde game nipt met 22-20, wat het verschil betekende tussen een overwinning en een gelijkspel. Nu moet Dunlop DKC zaterdag in eigen huis winnen om de finale te bereiken. Bij wederom een 4-4 volgt er een zogenaamde ‘golden game’.

De spelers van Dunlop DKC kunnen alle steun gebruiken om na 2013, 2015, 2017 en 2019 voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de finale van de Eredivisie te bereiken. Schreeuw jij het team naar de overwinning?

Dunlop DKC – F.I.T. Almere wordt zaterdag 11 maart om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld. Vanaf 18.00 uur serveert onze chefkok ook weer een heerlijke ZaterDAGhap voor maar €2,50 voor Ooiekaarthouders (regulier €7,50). Geef je op via dkc-dside@hotmail.com.