Sportverenigingen, Restaurant PEX, Politie en Gemeente Den Haag werken samen aan veiligheid Bosjes van Pex

Naar aanleiding van het laatste incident, met een jeugdtrainer van HBS, in de Bosjes van Pex zijn op 19 januari vertegenwoordigers van de sportverenigingen, restaurant PEX, de politie en de gemeente bij elkaar gekomen. Zelf was ik namens ALO aanwezig. Iedereen was natuurlijk erg geschrokken en boos, zeker omdat het niet de eerste bedreiging betrof.

De vertegenwoordigers hebben besproken hoe alle gebruikers van de Bosjes van Pex elkaar nog beter kunnen vinden en de situatie samen kunnen aanpakken. Een uitkomst van dit overleg is een appgroep met de betrokken sportclubs, gemeente en politie. In deze groep delen we signalen met elkaar. Zie je zelf iets verdachts? Bel dan direct 112. Heeft het geen spoed? Dan kun je ook contact opnemen met de wijkagent via 0900 8844.

Verlichting

Het stadsdeel gaat verder onderzoeken wat er mogelijk is m.b.t. de verlichting van de speeltuin en houdt ons op de hoogte van de voortgang.

Fiets altijd samen

Maar voorlopig blijft het belangrijkste om nooit alleen door de Bosjes van Pex te fietsen, maar altijd in een groepje.