HRC Xtreme – the Lady Wasps. Kampioenschap komt steeds dichterbij

Voor vandaag staat er een zonnige thuiswedstrijd gepland tegen de snelle Wasps. Met veel supporters langs de zijlijn gaat Xtreme met goed vertrouwen de wedstrijd in. Al snel drukt dan ook Xtreme haar center, Noa Donkersloot, de eerste try van de wedstrijd. Do Velema raakt de conversie. (7-0). Kort daarna staat Xtreme weer dichtbij de trylijn van de Wasps. Helaas komt er een scrum in de laatste hun voordeel maar Xtreme’s scrum loopt zo over de scrum van de Wasps heen waardoor ze de bal winnen en Xtreme’s nummer 8, Do Velema, de try vanuit de scrum kan maken. (12-0). Xtreme maakt vervolgens een aantal overtredingen waar de Wasps goed gebruik van maken. Als Xtreme nog niet klaar staat na een penalty tegen, vliegen de Wasps door de verdediging van Xtreme heen en maken hun eerste try van de wedstrijd. Xtreme reageert met een try. Na verschillende keren met de voorwaartse in te gaan maakt de hooker, Ymke Keppel, namelijk na een ‘pick and go’ de volgende try. Met een tussenscore van 17-7 gaan de teams de rust in.

De tweede helft start alweer gelijk goed voor Xtreme. De snelle flanker, Maartje Gout, vind een gat in het midden en sprint door naar de palen en drukt de eerste try van de tweede helft. (22-7). Vervolgens maken de Waps een aantal overtredingen waardoor Den Haag makkelijk meters kan maken. Do Velema staat dichtbij de trylijn en de nummer 8 maakt de volgende try. (27-7). Het blijft vervolgens nog steeds Xtreme die de overhand heeft. Na een mooie run van winger, Floor Englebert, wordt de bal overhandigd aan center, Larissa Hart, die de volgende try maakt. (32-7). Xtreme ziet vervolgens ruimte om wat nieuwe dingen te proberen. Na een kick van winger, Laura de Kempenaer, komt de bal in het trygebied van de Wasps terecht. Fullback, Rebecca van Laar, duikt op de bal en maakt hiermee een try. Do Velema raakt de conversie (39-7). Tot slot maken flanker Maartje Gout en center Larissa Hart een mooie run en krijgt Xtreme, door een hoge tackle, een penalty mee. Nummer 8, Do Velema, grijpt haar kans en weet de laatste try van de wedstrijd te maken. Ook raakt zij de conversie. Dit maakt een eindstand van 46-7 voor het thuisteam.