Die Haghe met overtuiging langs RWA

Die Haghe reisde voor wedstrijd nummer 9 naar Rhoon om tegen RWA aan te treden. De rood-witte formatie heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Ze waren de laatste weken redelijk bezig, maar moesten afgelopen zaterdag in Die Haghe hun meerdere erkennen.

Scherp

Die Haghe gaf vanaf het begin druk op de bal en nam bij de eerste aanval direct de voorsprong. RWA speelde in de beginfase zeker niet slecht en bleef in de buurt. Pas bij 4-6 wist Die Haghe het eerste gaatje te slaan. Bij 6-9 nam RWA een time-out die goed werd opgepakt, want ze scoorden meteen. Vanaf dat moment echter namen De Kanaries het heft volledig in handen. Ze gaven nog meer druk waardoor RWA vaak van afstand moest schieten, waren zeer scherp in de rebound en wisten met meerdere steals de bal snel weer naar het aanvalsvak te krijgen. Daar werd het baltempo iets opgevoerd en dat was voor RWA te veel van het goede. Niet veel later was de wedstrijd bij rust met een stand van 8-16 wel beslist.

Dames
Begin tweede helft kreeg Lars Alsem een elleboog in het gezicht en moest met een mondblessure het veld verlaten. Met Bjorn Out als zijn vervanger kon de wedstrijd verder. Met 2 doelpunten van Nienke Hoogeveen pakte Die Haghe de draad weer op en liep uit naar 9-20. Dat de concentratie minder werd bij deze stand kon je verwachten. RWA wist hier met 3 doelpunten op rij van te profiteren en dacht wellicht nog in de buurt te kunnen komen. Die Haghe liet dit niet gebeuren en scoorde weer 4 keer achter elkaar. RWA bleef proberen en vocht zich nog terug naar 17-26, maar was het Die Haghe wat met 2 doelpunten van Kirsten Koert het slotwoord had.

De dames van Die Haghe waren scorend lekker bezig met 16 doelpunten, waarvan Nienke Hoogeveen maar liefst de helft voor haar rekening nam. Samen met Lars van Houwelingen (RWA) werd zij topscoorder van deze wedstrijd.

STAND
VALTO won de wedstrijd tegen ONDO en blijft 4 punten voor op Die Haghe. Fortis verloor van Tilburg, maar blijft nog wel 3e.  Tilburg is hen tot op 1 punt genaderd en op gelijke hoogte gekomen met Vriendenschaar. Vriendenschaar verloor van HKV Ons Eibernest, wat met deze winst belangrijke punten behaalde en op 1 punt van ONDO kwam.