Update foto’s:UltimAir Hijs Hokij pakt voor de vijfde maal de beker tegen Unis Hlyers Heerenveen

UltimAir Hijs Hokij heeft zondagmiddag in voor een volgepakt Uithof voor de vijfde maal de Nederlandse beker gewonnen. Tegen aartsrivaal Unis Flyers Heerenveen (dertien maal winnaar van de Nederlandse beker) wonnen de mannen van coach Chris Eimers met 2 – 1 in overtime. Jay de Ruiter scoorde de bevrijdende treffer met nog 42 seconden op de klok. Na twee perioden waarin er niet werd gescoord opende de Friezen in de derde periode na acht minuten de score via Jasper Noordemann toen de thuisclub met een man minder op het ijs stond na een straf voor Ernesto Klem. De Hagenaars kwamen daarna snel op gelijke hoogte door een goal van Bjorn Borgman.

Overtime

Omdat het plexiglas van de boarding was gesneuveld werd de wedstrijd even onderbroken. In deze periode werd er niet meer gescoord. In overtime waarin beide ploegen de kans kregen om de wedstrijd te beslissen gebeurde dat aanvankelijk niet. Na een straf voor een van de spelers van de bezoekers kreeg de thuisploeg een numerieke meerderheid. De wedstrijd leek op shootouts uit te draaien maar zoals al omschreven was het Jay de Ruiter die vlak voor de eindtune met een knap schot in de bovenhoek de Hagenaars de cup bezorgde.           

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos

voor heel veel meer waanzinnige foto’s ga naar

Foto’s bekerfinale