HRC wint ruim van Castricum

Voorafgaand aan de wedstrijd HRC tegen Castricumse RC werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Inge van der Velden. De oranje international en oudspeelster van Castricum overleed deze week veel te jong na een ongelijke strijd.

Hoewel ontzettend verdrietig, daarna werd er gewoon gespeeld en was het aan HRC om de kick off te nemen. Daaruit scoorde Bas Michel vrijwillig meteen (in de 4de minuut) de eerste Haagse try. David Weersma wist het ovaal weer precies op de paal hetgeen hem bijna iedere wedstrijd eenmaal lukt 5-0).

In de 16de, 19e en 27ste minuut volgden er tries van respectievelijk Siem Noorman, captain Jordy Hop en David Weersma die ze alle drie tussen de palen converteerde voor HRC (26-0).

De Castricumse RC wist inde 32ste minuut met hun voorwaarts georiƫnteerde team de 0 van het bord te krijgen, maar de conversie werd gemist: 26-5.

Daarna was de Haagse weer aan ze in de 39ste minuut liet Ioan Davies de teller voor HRC verder oplopen. De conversie verdween ook weer tussen de palen. 33-5. Het slot akkoord in de eerste helft – de 40ste minuut – was aan captain Jordi Hop die vanaf eigen helft een spurt nam en zijn tweede try drukte. Inclusief conversie bracht dat de ruststand op 40-5.

Ook in de tweede helft was het al in de 4de minuut raak. Ditmaal was het HRCā€™s Niels Kuhn en de conversie werd niet gemist. 47-5. 5 minuten later drukte Bas Michel zijn tweede (zonder conversie 52-5) en in de 22ste minuut was het Castor Magis met conversie (59-5). De conversie was 1 minuut later weer raak nadat Jordi Hop zijn 3e drukte: 66-5. In de 37ste minuut bracht de Haagse het bord nog eenmaal in beweging. Ryan Berrevoets pakte zijn  try mee en ook die conversie was goed zodat HRC een indrukwekkende 73-5 als resultaat van de eerste wedstrijd in de campions poule mocht noteren.