Anti climax voor ADO Den Haag vrouwen tegen PEC Zwolle

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in het Bingoal Stadion tegen de vrouwen van PEC Zwolle in de extra tijd twee punten weggegeven. Uiteindelijk stond er een 2 – 2 eindstand op het scorebord. 

Vorige week
Na de onnodige 3 – 2 nederlaag vorige week in Amsterdam tegen Ajax bij de hervatting van de competitie kwamen deze avond de vrouwen van FC Zwolle op bezoek. Een tegenstander die weliswaar lager op de ranglijst staat maar al eerder in het verleden bewezen heeft een ‘angstgegner’ te zijn voor de Haagse vrouwen.

1e Helft
In de eerste helft waren de Haagse vrouwen duidelijk de bovenliggen partij. In de 10e minuut was het Liz Rijsbergen die op een assist van Kayra Nelemans de 1 – 0 tegen de touwen schoot. In het verdere verloop bleef de ploeg van trainer Sjaak Polak duidelijk de bovenliggende partij waarbij de thuisploeg verzuimde om de voorsprong uit te breiden. Tien minuten voor rust  was het Rijsbergen die een foutieve pass in de achterhoede van de Zwolse vrouwen resoluut afstrafte en met haar tweede treffer de ruststand op 2 – 0 bepaalde. Een tussenstand die hoger had kunnen en ook moeten zijn.

2e Helft

Was de thuisploeg voor de rust nog de ploeg die het wedstrijdbeeld bepaalde na de thee waren de bezoekers de ploeg die de lakens uitdeelde. De ADO vrouwen lieten steeds meer het initiatief aan de bezoekers en dat kwam de ploeg van Polak nog duur te staan. Na ruim zeventig minuten was het de in gevallen Loyce Speelman  die in het vijfmeter gebied het laatste zetje kon geven waardoor Barbara Lorsheyd kansloos was. De Zwolse vrouwen gingen nu nog fanatieker op zoek naar de gelijkmaker en die zou er uiteindelijk ook komen. In de tweede minuut van de extra tijd was het de ook ingevallen Imre van der Vegt die met een strak schot in de rechter benedenhoek de eindstand op 2 – 2 bepaalde. Een anticlimax voor de thuisploeg die terugkijkend het puntenverlies alleen maar aan zichzelf te wijten heeft.            

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Zwolle :    2 – 2 (2 – 0)

Scoreverloop : 10e min. 1 – 0 Rijsbergen, 36e min. 2 – 0 Rijsbergen, 72e min. 2 – 1 Speelman, 90+2 min. 2 – 2 v.d.Vegt

Gele kaarten : —

Scheidsrechter : Sander Huijs

Toeschouwers : 350
Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer, Nelemans, Vonk, v.d.Velde, Ravensbergen, Douma, Rijsbergen, Loonen (90+2 Raaijmakers), Susanna (46/v.Raay), IJzerman (78/Wammes)


Opstelling FC Zwolle : v.d.Flier, Vliek, Pruim, Noordman, Walk, Maatman, v.Benthem, v.d.Velde(64/Speelman), Rutgers, Kemper(46/v.d.Vegt), Weiman(64/v.Egmond)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton  Tokromo