ADO Den Haag begint 3e periode met nipte winst op MVV Maastricht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond na een 1 – 1 ruststand een nipte 2 – 1 overwinning geboekt op MVV Maastricht en heeft daarmee de gewenste start in de strijd om de 3e periode. Hoofdpersoon in het Bingoal Stadion was Tyrese Asante die op slag van rust een strafschop veroorzaakte en in voorlaatste minuut de 2 – 1 tegen de touwen werkte. 

Voorafgaand aan de wedstrijd
Na de competitiewinst vorige week vrijdag op FC Dordrecht en de bekerwinst afgelopen dinsdag op de amateurs van Kozakken Boys ontving de ploeg van Dick Advocaat het dit seizoen zo verrassend goed presterende MVV Maastricht. De eerste wedstrijd in het begin van dit seizoen in Maastricht eindigde in een 3 – 1 overwinning voor de Limburgers die onder leiding van de in Haagse kringen niet onbekende Maurice Verberne  ( oud- speler van ADO) uitstekend presteren. Door het griepvirus en blessures versschenen er in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Dordrecht vier andere spelers aan de start. Wehrmann, Zwarts, Rodriguez en Verheydt in plaats van Hall, De Waal, Ćatić en Bilate. Aanwinst Joey Sleegers zat nog niet bij de selectie omdat de administratieve afhandeling van zijn paperassen nog ‘steeds ‘niet is afgewikkeld.     

1e Helft

De thuisploeg ging furieus van start. Na twintig seconden kreeg Joël Zwarts de kans om de 1 – 0 aan te tekenen na een uitstekende voorzet van Xander Severina maar zijn schot verdween over het Maastrichtse doel. Na wat mogelijkheden in de zestien van de bezoekers viel in de tiende minuut dan toch de openingstreffer waarbij Malik Sellouki centrumspits Thoma Verheydt perfect in de zestien aanspeelde die vervolgens doelman Matthys Romain het nakijken gaf. De Limburgers  konden daar in deze fase weinig tegenover stellen. Na een klein half uur kreeg Severina de kans om de tweede Haagse treffer binnen te schieten nadat hij uitstekend in de diepte werd weggestuurd door Jordy Wehrmann maar de vleugelaanvaller zag zijn inzet gestopt worden door de Maastrichtse goalie.  Wehrmann kreeg vlak hierna de bal zomaar in de voeten gespeeld door doelman Matthys maar kon daar niet van profiteren en verzuimde de 2 – 0 tegen de touwen te schieten. De ploeg van Advocaat speelde voor de rust een prima pot en verzuimde zichzelf daarvoor te belonen. Een minuut voor de rust kregen de Hagenaars de deksel op de neus doordat Asante al dan niet een overtreding maakte op Ruben van Bommel die gewillig naar de grasmat dook en daarmee een strafschop versierde die onberispelijk door Koen Kostons verzilverd werd. Vlak hierna klonk met de 1 – 1 het rustsignaal.

2e Helft

In het eerste kwartier kreeg Wehrmann tot tweemaal toe de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten maar bij de eerste mogelijkheid waarbij hij zich knap vrijspeelde vloog zijn schot over het doel van de bezoekers. Bij de tweede kans kreeg de middenvelder een afvallende bal voor zijn hoofd maar zijn kopbal was een makkelijke prooi voor doelman Matthys. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg goed weg toen een schot van Ruben van Bommel buiten het bereik van Luuk Koopmans op de paal uiteenspatte. In het Haags kwartiertje waarin inmiddels Amar Ćatić en Silvinho Esajas in de ploeg waren gekomen voor respectievelijk Zwarts en Sellouki gaf Ćatić gelijk zijn visitekaartje af waarbij hij zijn inzet net over de kruising zag vliegen.

Vrijwel gelijk hierna ging Verheydt in de vijf meter een duel aan met de doelman van de bezoekers maar zijn kopbal werd afgekeurd vanwege ongeoorloofd aanvallen van de keeper. Uiteindelijk greep de thuisploeg toch nog in de voorlaatste minuut de volle winst door een kopbal van Asante na een uitstekende voorzet van Ćatić en kende de residentieploeg een uitstekende start om de 3e periodetitel.

Karakteristieken        ADO Den Haag – MVV Maastricht:    2 – 1  (1 – 1)

Scoreverloop: 10e min. 1 – 0 Verheydt, 45e min. 1 – 1 Kostons (p), 89e min. 2 – 1 Asante

Gele kaarten: v. Breemen, Asante, Kemper (ADO Den Haag), Schenk, Rocha (MVV Maastricht)

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Toeschouwers: 4.985

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Asante, Kemper, Severina, Wehrmann (81/Wehrmann), Zwarts (73/Ćatić), Verheydt, Thomas, v.Bremen, Sellouki (73/Esajas), Rodriguez


Opstelling MVV Maastricht:Matthys, v.Helden, Waem, Schenk (90+2/Rocha) , Blummel, Souren, Kostons, Dzepar, R.v.Bommel (82/Remans), Steuckers (89/Kleinen), Labylle


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl