Ultimar Hijs Hokij boekt winst in uitduel bij Snackpoint Eaters Geleen

De ijshockeyers van Ultimar Hijs Hokij gingen zondagavond op bezoek bij Snack Point Eaters Geleen. In Limburg toonden de mannen van coach Chris Emmers zich met 4 – 7 de meerdere ten opzichte van de thuisploeg.

Doelpunten :

2e min.  0 – 1 Donovan de Zwart

7e min. 1 – 2 Alan van Bentem

14 e min. 1 – 3 Björn Willemse  (Powerplay) 15e min. 1 – 4 Jeffrey Melissant (Powerplay) 17e min. 2 – 5 Jay de Ruiter (Short handen) 22e min. 2 – 6 Jay de Ruiter

58 e min. 4 – 7 Ritchie van Hulten

Bijzonderheden :

Bij de Hagenaars ontbraken Jay Huisman, Ernesto Klem en Bartók Bison.

Wedstrijdverloop

Het was een razend snelle eerste periode, waarin de bezoekers wisten te profiteren van de straffen bij de thuisploeg en binnen 15 minuten met 1 – 4 voorstond. De thuisploeg gaf echter niet op en kwamen in de laatste periode terug tot 4 – 6. ZRitchie van Hulten maakte aan alle onzekerheid een einde door twee minuten voor het einde de 4 – 7 op het scorebord te zetten. Door deze overwinning eindigt Ultimar Hijs Hokij sowieso als eerste in de bekercompetitie en heeft daardoor het thuisvoordeel in de Halve Finale -serie in de eerste week van december en wordt de finale (als Hijs Hokij zich daarvoor plaatst) in De Uithof georganiseerd !

Eerstvolgende wedstrijd

Komende vrijdag (18 november) komt het Belgische Mechelen Golden Starks in de Uithof op bezoek.

Redactie : Rob Blankenstein

Foto : Robert Bos