Positie Dirk Kuijt na gelijkspel in uitduel tegen Telstar steeds wankeler

Na twee nederlagen op rij (Helmond Sport en VVV Venlo) reisde  ADO Den Haag vrijdagavond af naar Velsen-Zuid om het Telstar van trainer Mike Snoei te bestrijden. Deze wedstrijd stond niet alleen voor de spelers maar met name voor trainer Dirk Kuijt onder hoogspanning. Deze week viel steeds vaker te beluisteren dat bij een derde nederlaag op rij het einde oefening zou zijn voor de Katwijker.

Een nederlaag bleef de Katwijker bespaard maar het 0 – 0 gelijkspel is ook geen echte opsteker voor de geplaagde oefenmeester.  Gescoord werd er niet in het TATA Steel Stadion. De Hagenaars moesten vanaf de 64e minuut met tien man verder nadat scheidsrechter Martijn Vos Amir Absalem de rode kaart had voorgehouden. Het betekende voor de ploeg van Kuijt al de derde rode kaart ( Wehrmann en Bilate waren al eerder met rood bestraft) in deze competitie.

Uitvak
De geschorste Thomas Verheydt en de revaliderende Boy Kemper stonden in het uitvak bij de Haagse supporters.

1e Helft
Voor de rust was de eerste grote kans voor Amar Catic maar zijn schot belandde naast het doel van Joey Houweling. Na een klein kwartier was het Mario Bilate die een enorme kans kreeg maar al was er gescoord  goedgekeurd zou deze treffer niet worden omdat al eerder een handbal was geconstateerd. De thuisploeg liet zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd want er waren voldoende kansen en mogelijkheden maar ondermeer Finn van Bremen bracht redding middels een goed uitgevoerde sliding. In de slotfase van deze helft waren kansen voor de bezoekers niet besteed aan Bilate en Xander Severina.

2e Helft
Deze was voor de toeschouwers een stuk minde aantrekkelijk . Nadat Absalem de doorgebroken oud Den Haag speler Yahya Boussakou vasthield en met rood de kleedkamer kon opzoeken was het voor de Hagenaars vooral een kwestie van in ieder geval een punt binnenslepen. Ruim een kwartier voor tijd bracht Kuijt verdedigende middenvelder Jesse Reinders voor Bilate in het veld mede om de thuisploeg van scoren af te houden. Toch konden de bezoekers niet verhinderen dat met name Glynor Plet grote kansen kreeg maar gelukkig voorkwam doelman Hugo Wentges erger. Zelfs in de laatste minuten mocht de residentie ploeg van geluk spreken dat de stormloop van de ploeg van Mike Snoei niet in een treffer uitmondde.

Komende woensdag
Aanstaande woensdag (16 november) staat de laatste wedstrijd voor het WK op het programma. Roda JC is de tegenstander in het Bingoal Stadion.

Telstar – ADO Den Haag :  0 – 0