Typisch HAAGS Trainersduo René Havermans & Jeffrey Brand ziet HAAGSE strijd, passie en vuur bij hun HAAGSE vrouwen

DEN HELDER – Dat je als ploeg een slow start hebt. Tja, dat zou kunnen. In elke sport. Dat je je daarna herpakt en elkaar recht in de ogen durft aan te kijken. Dat is klasse! Dat is teamwork! Dat is dan het beste vertrekpunt om het slechte begin tot een goed einde te brengen.

WELKOM

Voorafgaand aan de wedstrijd verwelkomde ‘Master of Futsal’ René Havermans in de Helderse catacomben twee oude bekenden. Twee futsal fenomenen. Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel. Voor elke zaalvoetbal ploeg is het sowieso een zegen om die twee ervaren topspeelsters erbij te hebben.

SPEELPLAN

Een welkome en prima aanvulling dus voor het gretige en leergierige ZVV Den Haag Vrouwen 1.

Het speelplan van HTC René Havermans was duidelijk en uitvoerbaar. De vraag is dan wordt het ook goed uitgevoerd? Het antwoord is en blijft: JA, uiteindelijk wel, soms even in de time-out(s) wat aan de knoppen draaien en de puntjes op de i zetten. Die momenten zijn belangrijk. Voor speelster en trainer(s).

DIESEL

Zo waarlijk geschiedde! Na een stroeve, ja een echt stroeve start (2-0 achter), herpakte ZVV Den Haag zich kranig (3-2 ruststand), in de tweede helft even weer een klap verwerken (4-2) maar uiteindelijk kwam de Haagse diesel eindelijk op gang.

WONDEREN

Havermans zag na het ‘debacle’ zijn ploeg ‘wonderen’ verrichten. Mooie uitgooien en reddingen van keepster Lisa Franken vloeiende combinaties, indrukwekkende intercepties, legale slidings en tackles, meesterlijke assists en niet onbelangrijk werkelijk fantastische goals!

TEAMWORK

Vooral het teamwork viel op. De wil om voor elkaar te vechten als het even tegenzit, focus op het goede van elkaar en van daaruit als ploeg je herpakken. De wijze woorden van de Haagse ‘Master Of Futsal’ René Havermans, onderweg in de spelersbus, in de kleedkamer, op de bank, gedurende de wedstrijd en daarna…die wijze woorden kwamen niet alleen uit maar werden door zijn speelsters ten uitvoer gebracht!

Niet altijd, maar That’s Futsal!

Nb. Alles rond ZVV Den Haag Vrouwen 1 is mede mogelijk gemaakt door onze loyale sponsoren en onze hoofdsponsor GirlPower Radio (playlist / ON AIR) & GPR CEO Monique Kriek! Dank u allen wel! 🔥🟡🟢

De Haagse 🟡🟢 goals kwamen van de voet van:

Samia Kaaouane (2x)

Priscilla de Vos (1x)

Samantha Chin A Sang (1x)

Larissa Boerenstam (2x)

Romy Scherpenzeel (1x)

Ramona van der Harst (1x)

De wedstrijdselectie voor MSV Zeemacht Vr1 vs ZVV Den Haag Vr1 bestond uit de volgende 🟡🟢 speelsters:

Lisa Franken (GK)

Shania de Vlieger (GK)

Rochella Becker

Lavinia Poku

Esmeralda van den Heerik

Samia Kaaouane

Ramona van der Harst

Romy Scherpenzeel

Kayanat Bokhari

Larissa Boerenstam

Samantha Chin-A-Sang

Amal Balhadj

Niet beschikbaar: Britt Kettenburg, Sabrina Pufflijk, Celine Lindhoudt (GK) en Priscilla Mesker.

Redactie: Ulis van Maanen
Foto: Archief