ADO Den Haag zet door nederlaag tegen Jong PSV Dirk Kuijt nog meer onder druk

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het Bingoal Stadion een 1 – 3 nederlaag geleden tegen Jong PSV. De jongelingen uit Eindhoven stonden bij rust al met 0 – 3 voor.

De Hagenaars boekten voor de interlandbreak nog een nipte zege op toen nog koploper PEC Zwolle. Daarna werd nog een besloten oefenwedstrijd afgewerkt tegen Eredivisionist FC Groningen die met 3 – 1 verloren ging. In deze wedstrijd speelde Ricardo Kishna 45 minuten mee. Inmiddels heeft Kishna een contract met de Residentieclub afgesloten voor het restant van dit seizoen met een optie op nog een jaar.

1e Helft

Met het basisdebuut van linkspoot Finn van Breemen die samen met Tyrese Asante het centrum achterin vormde begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Overigens droeg Van Breemen vorig seizoen al eens het shirt van de Hagenaars in de uitbeurt tegen FC Emmen waar hij een paar minuten voor tijd inviel. Voor de camera van Haagsetopsport liet hij na afloop weten dat hij pas twee uur voor de wedstrijd hoorde dat hij in de basis zou staan. Na een kleine twee minuten stonden de bezoekers al bijna op een  0 -1 voorsprong na balverlies op het middenveld waar Simon Colyn doelman Hugo Wentges iets te ver voor zijn doel zag staan. Vanaf zijn eigen helft schoot hij de bal richting het ADO doel maar tot  opluchting van het thuispubliek verdween de bal net naast het doel van de Hagenaars. Hierna nam de thuisploeg het initiatief in handen wat resulteerde in een kans voor Max de Waal na een voorzet van Joël Zwarts maar zijn inzet ging net naast. Een paar minuten later een mooie aanval waarbij de bal met één keer raken door de Eindhovense defensie sneed. Het schot van spits Thomas Verheydt ging echter over. Hierna zakte het tempo geleidelijk weer wat in en kwamen de bezoekers er af en toe snel uit. In de 23e minuut was het Mohamed Nassoh die de bal op de helft van de thuisploeg oppikte en daarna zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd vrij kon uithalen waarna de bal als een granaat insloeg achter Wentges. Vanaf die tegengoal waren de Hagenaars de kluts volkomen kwijt en kon Jong PSV naar hartenlust combineren. Net op het moment dat de thuisploeg weer enigszins de overhand kreeg  sloegen de beloften van PSV keihard toe. In de laatste vijf minuten voor het rustsignaal was het centrumverdediger Jenson Seelt die tweemaal toesloeg. Bij de 0 – 2 was het nota bene eerst een vrije trap voor de thuisploeg van Max de Waal die rond de zestien van de bezoekers werd genomen maar niet goed werd verwerkt waardoor de gasten er heel snel uit konden komen en een zee van ruimte kregen wat resulteerde in de 0 – 2  waar overigens wel een sterk buitenspelluchtje aan hing. In de extra tijd viel ook nog de derde tegentreffer uit een corner die door Seelt achter Wentges in het Haagse doel werd gekopt.

2e Helft

Opvallend genoeg begon de thuisploeg aan de tweede helft zonder wissels. Al na vijf minuten was de 1 – 3 een feit door een kopbal van Asante uit een hoekschop van De Waal. Een minuut later had Xander Severina pech dat zijn schot door doelman Niek Schiks uit de benedenhoek werd getikt. In het verloop van de tweede helft wist de thuisploeg zich tot het inbrengen van verse krachten zich geen kansen meer te scheppen. Met Ćatić en Esajas bracht Kuijt voor Zwarts en De Waal nieuw elan in het team waarbij vooral Ćatić de achterhoede van de bezoekers de nodige problemen bezorgde.

Echt uitgespeelde kansen leverde dat vooralsnog niet op maar na het inbrengen van Ricardo Kishna (83e min. !) was dat wel het geval. Een uitstekende steekpass van Kishna bereikte Dhoraso Klas maar zijn inzet belandde in het zijnet. Ook de ingebrachte Mario Bilate kreeg een kans maar zag zijn schot na een assist van Ćatić geblokt worden. Door deze nederlaag (de vijfde) nemen de Hagenaars na negen wedstrijden nu de 17e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag komt in het Bingoal Stadion het op de derde plaats staande FC Eindhoven op bezoek.                                                       Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong PSV :    1 – 3  (0 – 3)

Scoreverloop : 23e min. 0 – 1 Nassoh, 42e min. 0 – 2 Seelt, 45  + 1  Seelt, 50e min. 1 – 3 Asante

Gele kaarten : Tielemans , Leysen , van Duiven (Jong PSV), Klas, Van Breemen (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Marc Nagtegaal

Toeschouwers : 4.211

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Asante, Hall, Absalem (76/Rodriguez), Van Breemen (83/Kishna), Klas, Breinburg (76/Bilate), De Waal (66/Esajas), Severina, Verheydt, Zwarts (66/Ćatić)

Opstelling Jong PSV: Schiks, Comenencia, Seelt, Vos, Leysen, Tielemans, van Duiven (90+2 Dams), Doudah, Colyn, Nassoh (90/Priske), Sealy(58/Antonisse)

Foto’s: ADOFans.nl