ADO Den Haag en De Graafschap houden elkaar in evenwicht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de zegereeks niet voort kunnen zetten. In het Bingoal Stadion bleef de ploeg van trainer Dirk Kuijt tegen De Graafschap steken op een 2 – 2 gelijkspel, bij rust was de stand ook in evenwicht (1 – 1).

Het elftal van trainer Dirk Kuijt begon deze derde wedstrijd in zeven dagen in de wetenschap dat NAC Breda vorige week vrijdag met goed voetbal verdient verslagen was en dat de bekerwedstrijd afgelopen dinsdag tegen de amateurs van Excelsior’31 weliswaar uiteindelijk met 2 – 3 winnend werd afgesloten maar dat daar ook alles mee gezegd was. V.w.b. de basisopstelling waren er twee wijzigingen t.o.v. de uitwedstrijd tegen  NAC Breda, Klas  ( vorige week geschorst) en  Rodriguez maakten hun opwachting in plaats van de geblesseerde Hall en De Waal begon op de bank.

1e Helft

De wedstrijd begon van beide kanten wat afwachtend. De eerste kans was voor de thuisploeg dat na een kleine tien minuten dichtbij de openingstreffer was maar het schot van Thomas Verheydt uit een corner van Jordy Wehrmann werd knap door doelman Hidde Jurjus uit de bovenhoek getikt. Vervolgens kwamen de bezoekers wat beter in hun spel wat al snel resulteerde in de eerste mogelijkheid voor de ‘superboeren’. Alexander Büttner liet een pegel los die maar net over het Haagse doel verdween. In de vijfentwintigste minuut kwamen de Hagenaars op voorsprong door een prima doelpunt van Wehrmann (1 – 0) na een assist van Xander Severina die op zijn beurt werd weggestuurd door Amir Absalem. Lang kon de residentie ploeg niet van deze voorsprong genieten want vijf minuten later was het Basar Őnal die raak schoot na een verre ingooi van Robin Schouten waarop de Haagse defensie niet adequaat reageerde. (1 – 1).  Tot de rust kregen beide ploegen nog een mogelijkheid maar het schot van Wehrmann strandde op de doelman en de gasten zagen Camiel Neghli van afstand niet ver naast schieten.

2e Helft

Met Mario Bilate voor Absalem begon de thuisploeg aan de tweede helft. Het waren de bezoekers die het best uit de kleedkamer waren gekomen waardoor de thuisploeg meer naar achteren moest. Rond de zestigste minuut was het Tyrese Asante die uit een corner zijn kopbal over de lat zag verdwijnen. Niet veel later kregen de bezoekers een enorme kans in de persoon van Neghli die zijn inzet in de benedenhoek knap gekeerd zag worden door Hugo Wentges. Vijfentwintig minuten voor tijd haalde Kuijt Wehrmann en Klas eruit en zij werden vervangen door Titouan Thomas en Silvinho Esajas. In eerste instantie leverde dat niet veel op sterker nog de gasten uit Doetinchem kregen meer en meer de overhand. Ruim een kwartier voor tijd brak de ploeg van trainer Adrie Poldervaart op rechts simpel door de Haagse defensie en schoot Őnal zijn tweede treffer binnen uit een assist van Danzell Gravenberch. Net als voor rust viel binnen vijf minuten de gelijkmaker. Invaller Silvinho Esajas was de maker van de 2 – 2 waarbij hij de bal goed aangespeeld kreeg van Amar Ćatić. In het restant van de deze wedstrijd kon het nog alle kanten op. Twee minuten voor de negentigste minuut zag invaller Bilate de rode kaart van scheidsrechter Robin Hensgens na een domme overtreding op een De Graafschap speler. In de extra tijd van vier minuten wat in de praktijk uitdraaide op zes minuten hield de Haagse defensie met veel inzet de ‘superboeren’ van verder scoren af en zodat de thuisploeg in ieder geval één punt aan deze ontmoeting overhield.

Volgende week

Volgende week vrijdag (28 oktober) staat de uitwedstrijd tegen Helmond Sport, met Tom Beugelsdijk, op het programma.

ADO Den Haag – De Graafschap :  2 – 2  (1 – 1)

Scoreverloop : 24e min. 1 – 0 Wehrmann, 29e min. 1 – 1 Őnal, 72e min. 1 – 2 Őnal, 77e min. 2 – 2 Esajas

Gele kaarten : Verheydt, Asante (ADO Den Haag), Hillen, Valencia  (De Graafschap),

Rode kaart: Bilate (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers : 4.730

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Asante, Siereveld, Absalem(46/Bilate),  Rodriguez, Wehrmann   (65/Thomas), Breinburg, Klas (64/Esajas), Ćatić, Verheydt, Severina (84/Zwarts)

Opstelling De Graafschap :Jurjus, Neghli (76/Schuurman/90+2 Acheffay),Hillen, Valencia (90+2 Haen), Forbes, de Jong, Brittlijn, Schouten, Büttner (84/Schenk),Onal, Gravenberch (76/Benschop)

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : ADO Fans.nl