Voorbeschouwing Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag Vrouwen

Foto ADO Fans/Marc Klaui

Met een klinkende overwinning is ADO Den Haag Vrouwen vorige week begonnen aan het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Vrijdag 23 september wacht de eerste uitwedstrijd, op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Die club is voor de vijftiende maal de opponent in competitieverband. Elf eerdere confrontaties werden gewonnen door de groengelen, terwijl de tegenstander één overwinning boekte. Twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen werden alle drie onderlinge duels gewonnen door de Haagse ploeg. De laatste uitwedstrijd eindigde dankzij twee treffers van Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen in 3-4.

Op de eerste speeldag was de voorsprong van Excelsior Rotterdam het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Ondanks het eigen doelpunt van Amber Verspaget, oud-speelster van ADO Den Haag Vrouwen, verloor de hekkensluiter van vorig seizoen de Rotterdamse stadsderby echter met 2-1 van Feyenoord. Het elftal van Sjaak Polak begon de nieuwe jaargang, mede dankzij twee treffers van de van KAA Gent overgekomen Lobke Loonen, met een 4-0 overwinning op het teruggekeerde SC Telstar. Daardoor staat de Residentieclub na één speelronde op de gedeelde tweede plaats.

“Eindelijk zijn we weer van start gegaan,” zegt Wiëlle Douma enthousiast. “De voorbereiding was erg lang, dus wij waren helemaal klaar voor de eerste ‘echte’ wedstrijd. We stonden er als team en hebben met vlagen goed veldspel laten zien. Hierdoor hadden we veel overwicht en hebben we de drie punten direct in Den Haag kunnen houden! Dat is natuurlijk een mooi begin.”

De 22-jarige voetbalster was in haar debuutseizoen al een vaste waarde in de Haagse verdediging. “Ik kijk met een erg goed gevoel terug op mijn debuutseizoen bij ADO Den Haag Vrouwen. Ik heb ervaren wat voor warme en gezellige familieclub dit is en hoe dit in de gehele organisatie is verweven. Zowel binnen als buiten het veld. Hierdoor voelde ik me direct vertrouwd in deze, voor mij, nieuwe omgeving. Komend seizoen hoop ik weer bij te dragen aan de prestaties die we als team leveren. Ook als centrale verdediger zal ik het team op sleeptouw moeten nemen en met m’n ervaring de meiden proberen te helpen.”

Te beginnen tegen Excelsior Rotterdam. “Het goede gevoel van de vorige wedstrijd nemen we mee naar vrijdag. Dan moeten we ook dominant zijn, onze kansen afmaken en de punten meenemen naar Den Haag.”

De wedstrijd Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 23 september gespeeld in het Van Dongen en De Roo Stadion, gelegen aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Bron ADO Den Haag vrouwen