Klein Zwitersland verslaat landskampioen Bloemendaal

Landskampioen Bloemendaal werd in Den Haag getrakteerd op een zeldzame nederlaag door een ontketend Klein Zwitserland.

Een overdonderende start leverde door doelpunten van Aki Käppeler, Camil Papa en Marco MIltkau (uit een strafbal) al en de 14e minuut van het eerste kwart een 3-0 voorsprong op. . Vlak voor rust zette Marco MIltkau de ploeg nog op 4-0 en na rust was het weer Camil Papa die de 5-0 scoorde.

In een tijdsbestek van 7 minuten knokte Bloemendaal zich via Roel Bovendeert, Tom Hiebendaal en Dennis Warmerdam terug naar 5-3 en werd de grootste nederlaag ooit voor Bloemendaal in de hoofdklasse vermeden.

Verder liet KZ het niet komen en kon de ploeg de eerste overwinning op Bloemendaal sinds mensenheugenis (mei 2006) bijschrijven.