ADO Den Haag vrouwen walst over Excelsior vrouwen heen

De ADO vrouwen hebben vrijdagavond op bezoek bij de vrouwen van Excelsior Rtd. in het Van Dongen & De Roo Stadion korte metten gemaakt met de thuisploeg. Na een 0 – 4 voorsprong bij rust stond er na negentig minuten een 0 – 6 eindstand op het scorebord.

De Haagse vrouwen waren de competitie begonnen met een 4 – 0 overwinning op Telstar terwijl de Excelsior vrouwen de competitie begonnen met een nipte 2 – 1 nederlaag tegen stadgenoot Feyenoord.

1e Helft

Trainer Sjaak Polak stuurde in Kralingen dezelfde elf het veld in als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Telstar. In de eerste twintig minuten was het van beide kanten enorm slordig en had het er beslist geen schijn van dat de bezoekers met een ruime overwinning huiswaarts zouden keren. Na tweeëntwintig minuten kwamen de Haagse vrouwen op voorsprong. Uit een corner van Kayra Nelemans belandde bal in het vijfmeter gebied van de thuisploeg en uiteindelijk was het doelvrouw Isa Pothof die de bal via haar vingertoppen in het Rotterdamse doel zag verdwijnen. Een paar minuten later was Liz Rijsbergen dicht bij de  0 – 2 maar haar inzet spatte op de paal uiteen. De Haagse vrouwen bleven hierna op zoek gaan naar de volgende treffer. Ook nu ging een hoekschop hieraan vooraf alleen was Rijsbergen nu degene die de corner richting het doel krulde waarna Jaimy Ravenbergen de tweede treffer voor de bezoekers realiseerde. In de slotfase was het eerst Daniëlle Noordermeer die haar oude club met een afstandsschot na een assist van Chloe van de Velde op een 0 – 3 achterstand zette. In de blessuretijd bepaalde Lobke Loonen weer uit een hoekschop de ruststand op 0 – 4.

2e Helft

Met deze ruime voorsprong begonnen de bezoekers aan de tweede helft. Nadat de thuisploeg probeerde het initiatief te pakken sloeg de Residentie ploeg na een kleine tien minuten toch weer toe. Opnieuw lag een corner aan de basis van een Haags feestje. Dit keer fungeerde Nikki IJzerman als aangever en uit de kluts schoot Ravensbergen de 0 – 5 tegen de touwen. Met diverse wissels bleef  ADO Den Haag op zoek naar meer doelpunten. Rijsbergen was nu de aangever en stelde IJzerman in staat om de 0 – 6 aan te tekenen. Hierna kwamen de frustraties een beetje los bij de thuisploeg wat resulteerde in vier gele kaarten. De Haagse vrouwen hielpen nog diverse kansen om zeep, zo liet onder meer invaller Vanessa Susanna een reuze kans onbenut, door in een  één op één situatie met doelvrouw Pothof de bal over het doel te jagen. Ook scheidsrechter Drost was in de laatste fase van deze wedstrijd een beetje de weg kwijt want een 100% strafschop na een overtreding op Rijsbergen was in zijn ogen geen elfmeter trap waard.

Volgende tegenstander

De eerste serieuze test komt voor de ploeg van Sjaak Polak volgende week zondag als de Haagse vrouwen op bezoek gaan bij PSV Eindhoven. Het duel staat voor 12.15 uur op de Herdgang geprogrammeerd en  is live te zien op ESPN.

Karakteristieken

Excelsior Rtd. – ADO Den Haag :      0 – 6   (0 – 4)

Scoreverloop : 22e min. 0 – 1 Pothof (e.d.), 32e min. 0 – 2 Ravensbergen, 43e min. 0 – 3 Noordermeer, 45+2 min. 0 – 4 Loonen, 53e min. 0 – 5 Ravensbergen, 67e min. 0 – 6 IJzerman

Gele kaarten : Vonk (ADO Den Haag), v.Goch, v.d.Born, v.Bokhoven, Mol (Excelsior Rtd.)

Scheidsrechter :  Daniël Drost

Toeschouwers : 813

Opstelling Excelsior Rtd. :  Pothof, Mol, Piqué, Kleine, Ridder, van Vliet, Coelho Aurelio, Groenewegen (46/Gumbs), Hop (57/v.d.Born), Breewel(57/v.Goch), van Bkohoven


Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Nelemans (73/Stoop),, Douma, Noordermeer (73/Susanna),  Vonk (65/Pijnacker Hordijk), Ravensbergen, van der Wal, Van de Velde (65/Raaijmakers), IJzerman (82/Wammes), Loonen, Rijsbergen,


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: GirlPower Radio (Monique Kriek)