ADO Den Haag vrouwen kennen goede generale voor competitiestart tegen Telstar

Liz Rijsbergen was er weer bij

De vrouwen van ADO Den Haag hebben woensdagavond hun laatste oefenwedstrijd afgewerkt voordat op zondag 18 september de competitie begint met de thuiswedstrijd tegen het in de Azerion Eredivisie debuterende Telstar. Tegenstander was het in de Topklasse uitkomende Wartburgia uit Amsterdam.

Na een 3 – 0 ruststand werd er in de tweede helft niet meer gescoord zodat de ruststand ook de eindstand was.

1e Helft

Al gelijk in de 3e minuut had Jaimy Ravensbergen uit een voorzet van Liz Rijsbergen (weer terug na haar deelname aan de WK O/20) de 1 – 0 op haar schoen maar ze raakte de bal niet vol waardoor de Amsterdamse goalie redding kon brengen. Zes minuten later viel wel de eerste goal door Rijsbergen die een goede steekbal van Wiëlle Douma bekeken over de keeper van de bezoekers in het net wist te plaatsen. Vervolgens waren er nog meer kansen om de score in de beginfase al verder op te voeren onder meer via tweemaal Ravensbergen. Na krap een half uur werd het toch 2 – 0 door Douma die goed in stelling werd gebracht door Rijsbergen (foto). Vlak hierna was het Lobke Loonen die dicht bij de derde treffer was maar haar hakbal ging net naast het Amsterdamse doel. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal bepaalde Nikki IJzerman de stand op 3 – 0 door oog in oog met de keeper van de bezoekers kalm te blijven en de bal simpel in het doel te plaatsen.

2e Helft

Na de rust begon de ploeg van trainer Sjaak Polak met vier vaste krachten (zie onderstaande opstelling). Na een kwartier spelen viel de eerste kans te noteren voor Loonen die haar kopbal gestopt zag worden door de keeper van de Amsterdammers. Ook invaller Gina Viehoff kwam alleen voor de Amsterdamse goalie maar slaagde er niet in om te scoren. Ook Nadine Noordermeer en Wendy Balfoort wisten de mogelijkheden niet om te zetten in een doelpunt waardoor er na negentig minuten uiteindelijk dezelfde score als bij de rust (3 – 0) op het scorebord te lezen viel.

Competitie

In het weekend van 16 september start de Azerion Eredivisie voor de vrouwen dat nu zal bestaan uit elf ploegen. Nieuwe zijn de debutanten Fortuna Sittard en Telstar. De laatste is op zondag 18 september om 12.15 uur in het Bingoal Stadion de eerste tegenstander voor de ploeg van trainer Sjaak Polak in het nieuwe seizoen.

ADO Den Haag – Wartburgia : 3 – 0  (3 – 0)

Scoreverloop: 9e min. 1 – 0 Rijsbergen, 28e min. 2 – 0 Douma, 38e min. 3 – 0 IJzerman

Toeschouwers:  ca. 150

Opstelling ADO Den Haag : Wieringa, Vonk (46/Raaijmakers), Noordermeer, Nelemans (61/Stoop), Ravensbergen (46/Viehoff), van Raay, Douma (61/Dankelman), Rijsbergen (46/Susanna), Loonen (61/Wammes), IJzerman (70/Balfoort), van der Wal (46/Pijnacker-Hordijk)