ADO Den Haag kan geen vuist maken in Tilburg en verliest nipt van Willem II

Na de winst afgelopen zondag op Jong Ajax wat de eerste drie punten opleverde voor de Hagenaars ging de Residentieploeg vrijdagavond in Tilburg op bezoek bij het afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde Willem II. De Tilburgers namen in de Keuken Kampioen Divisie in de stand de tiende plaats in met vier punten uit vier ontmoetingen. Maandag jl. kwam de ploeg van Kevin Hofland in Utrecht niet verder dan een teleurstellend 0 – 0 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. De Brabanders pakten uiteindelijk  na een 0 – 0 ruststand de nipte winst (1 – 0) door een eigen goal van Tyrese Asante.

Rouwbanden

Vanwege het overlijden eerder deze week van oud-ADO speler Ron de Roode droegen de spelers van beide ploegen rouwbanden (de Roode kwam ook uit voor de Brabanders).

1e Helft

Gelijk al in de 1e minuut had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen maar Jesse Bosch zag zijn inzet over het doel verdwijnen. De bezoekers stonden goed georganiseerd en loerde tegelijkertijd op de counter. De eerste kans voor de Hagenaars was voor Boy Kemper maar zijn kopbal uit een corner van Max de Waal ging een halve meter over het doel van Willem II keeper Kostas Lamprou. Nadat het duel even werd stilgelegd wegens het afsteken van vuurwerk in het uitvak ging de wedstrijd drie minuten later weer verder. Vlak voor rust had Max Svensson een fraaie actie in huis, waarna de Zweed de bal klaarlegde voor Bosch maar de middenvelder schoot over.

2e Helft

Na de rust brak de thuisploeg toch de ban. Een schot van Michael de Leeuw die naast leek te gaan werd dusdanig via het hoofd van Asante van richting veranderd, dat doelman Hugo Wentges volkomen kansloos was. Willem II hervond de controle waar het in de eerste helft tevergeefs naar zocht. Lucas Woudenberg had uit een hoekschop de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar zijn kopbal miste de overtuiging. Kuijt bracht zo’n twintig minuten voor tijd nieuwe energie door Sacha Komljenovic, Silvinho Esajas en Amar Ćatić te brengen. Het drietal kwam in de plaats van Xander Severina, Dhoraso Klas en Max de Waal. Toch was het de thuisploeg die de volgende kans kreeg. Uit wederom een hoekschop werd dit keer het hoofd van De Leeuw gevonden, die zijn inzet naast zag gaan. Hierna behoedde Wentges zijn ploeg met een fantastische save op een schot van Crowley voor de 2 – 0. ADO probeerde het nog wel maar Kuijt zag dat het zijn spelers aan overtuiging ontbrak.