Goede generale voor ADO Den Haag na 5 – 0 winst op RWDM Molenbeek

ADO Den Haag heeft zaterdag in het eigen Bingoal Stadion de oefenperiode afgesloten met een ruime 5 – 0 overwinning op het Belgische RWDM Molenbeek dat uitkomt in de Challenge Pro League. RWDM is  competitiegenoot van SK Beveren waar ADO vorige week in Tiel met 2 – 1 van won.

De wedstrijd die achter gesloten deuren werd afgewerkt en in de plaats kwam van de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist FC Volendam, dat liever in Griekenland oefende tegen Panathinaikos was door de Noord-Hollanders op het laatst moment afgezegd. Voor Dirk Kuijt was deze wedstrijd de laatste gelegenheid om nog de puntjes op de i te zetten voordat komende vrijdag 5 augustus het serieuzere werk begint met de competitiestart uit tegen Heracles Almelo.

1e Helft
Al gelijk vanaf de eerste balomwenteling nam de thuisploeg het initiatief met een basiself die mogelijk ook aan het eerste competitieduel gaat beginnen. Na drie minuten opende Max de Waal de score na een uitstekende sssist van Joël Zwarts. Hierna bleef de ploeg van trainer Kuijt de bovenliggende partij en had het nauwelijks iets te duchten van de ploeg uit Brussel waar Bryan Smeets (ondermeer ex- Sparta en De Graafschap) en Kylian Hazard (jongste broertje van Eden en Thorgan Hazard) de meest opvallende namen waren. Na ruim twintig minuten kwamen de Hagenaars bijna op 2 – 0 maar de kopbal van Thomas Verheydt eindigde op de paal na een voorzet van de weer herstelde Boy Kemper (situatie was vrijwel een kopie van de goal in de nacompetitie tegen FC Eindhoven). De bezoekers werden nauwelijks gevaarlijk. Balverlies van Jordy Wehrmann leidde bijna de 2  1 in maar Daryl Werker kon dat ten koste van een hoekschop voorkomen. Zo’n drie minuten voor het rustsignaal moest Hugo Wentges in het Haagse doel nog handelend optreden door een kopbal van Jonathan Heris op een voorzet van Smeets uit zijn doel te ranselen. Max de Waal de uitblinker aan Haagse kant maakte op slag van rust zijn tweede goal uit een assist van Jordy Wehrmann waarna de ploegen de kleedkamer opzochten.

2e Helft

Met de deze week aangetrokken Denzel Hall voor Guillem Rodriguez begon de thuisploeg aan de tweede helft. Binnen vijf minuten lag de derde treffer al achter de sluitpost van de bezoekers. Op aangeven van Zwarts, die daarmee zijn tweede assist noteerde, was het Verheydt die de stand op 3 – 0 bracht. Het was vervolgens wachten op meer doelpunten en die kwamen er dan ook via een kopbal van Werker uit een corner van De Waal en invaller Rafael Struick bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5 – 0. In het verloop van deze helft bracht Kuijt onder meer nieuwkomer Malik Sellouki in het veld en ook Gylermo Siereveld en Dhoraso Klas maakten hun opwachting.

Hoe staat ADO ervoor ?

Weliswaar zijn alle vijf oefenwedstrijden winnend afgesloten maar dat zegt uiteraard nog niets over de kracht van dit huidige ADO Den Haag. Toch geeft het vertoonde spel van deze laatste oefenwedstrijd voldoende vertrouwen voor de komende competitie en is de huidige selectie ogenschijnlijk beslist niet minder dan die van vorig seizoen.         Karakteristieken

ADO Den Haag – RWDM Molenbeek :    5 – 0   (2 –  0)

Scoreverloop : 3e min. 1 – 0 de Waal,  44e min. 2 – 0 de Waal,  49e min. 3 – 0 Verheydt , 66e min. 4 – 0 Werker, 87e min. 5 – 0 Struick