Na twee forse nederlagen neemt Silicon Storks zondag met 10 – 1 revanche op DSS/Kinheim

Na de duidelijke 1 – 12 nederlaag afgelopen donderdag in het eerste duel van het drieluik tegen het Haarlemse DSS/Kinheim stonden er dit weekend nog twee wedstrijden op het programma, zaterdag in Haarlem en zondag in Kijkduin.

Zaterdag
Deze wedstrijd in het Pim Mulier Stadion die zes en een halve inning in beslag nam wat vertaald in tijd twee uur en negenendertig minuten betekend leverde net als donderdag opnieuw een nederlaag op met elf punten verschil. Was de eindscore donderdag 1 – 12 voor de Haarlemmers nu gaf het scorebord een 20 – 9 eindstand aan voor de thuisploeg.

Wedstrijdverloop
De gasten uit Kijkduin begonnen aan slag en namen door catcher Joel Hernandez een 0 – 1 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen er liefst elf Haarlemmers over de thuisplaat en in de daaropvolgende 2e inning gevolgd door nog eens negen mensen van de thuisploeg. In deze twee innings ging het Haagse veld liefst vijftien maal in de fout en kregen de drie pitchers in Haagse dienst ( Twente Naessens, Johannes Verroen en David van Heyningen) acht honkslagen te verwerken. Kelvin Knape die het vervolgens op de heuvel overnam zag in de resterende vier innings plus een man geen tegenstanders meer over de thuisplaat komen ondanks de vier honkslagen die hij moest incasseren en het veld bleef in zijn periode foutloos. Knape die als korte stop aan de wedstrijd begon bracht in de 5e/6e inning ook nog twee van de acht Haagse punten in die periode over de thuisplaat.

Gezamenlijke cijfers Silicon Storks Pitchers
De Haagse pitchers kwamen tot 149 pitches waarvan er 73 als strike genoteerd konden worden. De eerste drie pitchers gooiden 13×4 wijd en 2×3 slag en kregen acht honkslagen tegen en het veld maakte 15 fouten en 20 Haarlemmers passeerden de thuisplaat.
Kelvin Knape gooide geen enkele keer vier wijd wel tweemaal drie slag, hij kreeg vier honkslagen tegen en het veld bleef foutloos en niemand van de thuisploeg passeerde de thuisplaat.

Storks aanvallend
De slagmensen van coach Eugene Henson noteerden elf honkslagen wat dus negen punten opleverde. Opvallend was dat ook het veldwerk van de thuisploeg niet op dreef was want ook het Haarlemse veld noteerde negen fouten.

Zondag
De laatste wedstrijd van dit drieluik werd zondagmiddag in Kijkduin afgewerkt. In deze wedstrijd die om half twee begon namen de Kijkduinbewoners revanche op zichzelf na de twee afstraffingen van donderdag en zaterdag waarin ze liefst 32 punten in totaal te incasseren kregen. Nu trok de thuisploeg met 10 – 1 aan het langste eind.

Wedstrijdverloop
Na een 1 – 0 voorsprong in de 1e inning werd het verschil met name door de Schapenatjesduinbewoners gemaakt in de 3e en 6e inning waarin ze tweemaal vier punten over de thuisplaat brachten. In de 7e inning deden de bezoekers nog wat terug zodat er uiteindelijk na 8 1/2 inning een 10 – 1 eindstand op het scorebord stond.

Slagprestaties Storks
Opvallendste slagpennen aan Haagse kant waren midvelder Kevin van Veen en eerste honkman Quendryson Reinilia die elk vijfmaal aan slag kwamen en respectievelijk drie en tweemaal de thuisplaat van de gasten passeerden. In totaal kwam de thuisploeg tot dertien hondsdagen wat dus tien punten opleverde. Het veld van de Haarlemmers ging negenmaal in de fout.

Pitcher Storks
Mike van den Berg was de startende pitcher en hield het negen innings vol. Hij noteerde 3×3 slag, 1×4 wijd, hij kreeg vijf honkslagen tegen en het veld liet hem eenmaal in de steek. In totaal gooide Van den Berg 110 pitches waarvan er 78 als strike genoteerd konden worden. Tegenstander DSS/Kinheim had liefst vijf pitchers nodig deze zondagmiddag.

Volgende drieluik
RCH uit Heemstede is de volgende tegenstander. Donderdag ( 23 juni) en zondag (26 juni) uit en zaterdagmiddag 25 juni thuis in Kijkduin.


Redactie : Rob Blankenstein
Foto’s : Robert Bos