ZVV Den Haag vrouwen beloont zichzelf niet

Helaas pakte ZVV Den Haag niet de drie punten tegen ZVG/Cagemax. Het was een leuke wedstrijd om te zien, met veel spannende momenten aan beide kanten. ZVV Den Haag deed in de eerste helft wat het moest doen. Veel vanuit de beweging en op de juiste momenten druk vooruit. Dit was voor ZVG lastig en maakte dat ZVV Den Haag wat gevaarlijker was. Helaas, ondanks diverse mogelijkheden, scoorden zij niet. ZVG speelde op de counter en dat leverde een 1-0 stand in de eerste helft op. ZVV Den Haag bleef wel voetballen en scoorde nog voor de rust de gelijkmaker: 1-1.

De tweede helft was ZVV Den Haag niet scherp genoeg in de eindpass. Hierdoor kon ZVG snel counteren en dan scoren door een overtal situatie. Dit speelden zij goed uit. In vier minuten scoorden ZVG drie keer, dat gaf wel even een kantel moment. Maar ZVV Den Haag bleef voetballen en kansen creëren, alleen de doelpunten bleven uit.

Trainer René Havermans gaf aan dat zijn team vooral in de eerste helft de kansen af had moeten maken. Wanneer je daar niet scherp in bent, ga je geen wedstrijden winnen. ZVV Den Haag heeft als team gestreden, maar in de opbouw maakten ze te veel fouten. Waaronder de eindpass en het afmaken. En dan ook verzaakt ZVV Den Haag wat momenten in de restverdediging. ZVV Den Haag is stappen aan het maken en dat kost tijd.  Eindstand: 5-2. Doelpuntenmakers ZVV Den Haag: Larissa Boerenstam en Samantha Chin a Sang.

Redactie: Haagsetopsport.nl/ZVV Den Haag
Foto’s: Christian Brafine