Inter Rijswijk bereidt zich voor op zeerovers én uitgesteld afscheid van oud-spelers

Zaterdag speelt zich een mooi volleybalprogramma af in de Rijswijkse Altis. Niet alleen mag Inter Rijswijk Heren 1 weer eens een wedstrijd spelen na drie afgelastingen in de afgelopen maand, ook kan de club eindelijk waardig afscheid nemen van vier helden die de club lang gediend hebben.

We nemen u mee naar maart 2020. Het slot van de Topdivisie komt steeds dichterbij. Inter Rijswijk Heren 1, destijds geleid door Aafke Verbrugge, heeft zich na een belabberd begin van de competitie opgericht en is aan het klimmen op de ranglijst. Het vertrouwen van de ploeg, een mooie combinatie tussen ervaring en aanstormend talent, groeit met de wedstrijd. Onverwacht gooit het corona-virus roet in het eten. Competitie voorbij zonder promotie of degradatie; volleyballen zit er voorlopig sowieso niet in.

Deze plotselinge stop van de competitie betekende ook een abrupt einde van vier lange volleybalcarrières. Samen hangen Sebastiaan Bakker, Roland de Groot, Ivo Taal en Jorn Lorsheijd meer dan 100 jaar volleybalervaring aan de wilgen. Normaliter plan je voor zoiets een uitgebreid afscheid met publiekswissels. In plaats daarvan zaten we allemaal thuis, ongewis dat dit voor een groot deel van de komende twee jaar onze status zou zijn.

Morgen kan dit gemis eindelijk ingehaald worden. Voor en na onze wedstrijd zal er de mogelijkheid zijn om deze mannen alsnog een welverdiend afscheid te geven. Tijdens de wedstrijd zal de aandacht hopelijk uitgaan naar de strijd tussen het (huidige) Inter Rijswijk Heren 1 en de bezoekers van Compaen. Deze zelfbenoemde zeerovers bezetten op dit moment de 10e plaats van de Topdivisie B. Desondanks is Inter op de hoede want strijd levert Compaen altijd, of het tijdens de wedstrijd of in hun wedstrijdverslagen is. De Rijswijkers hebben overigens ook zeker iets om voor te spelen. Ondanks het feit dat de competitie nergens meer om draait, voelt de huidige zesde plaats niet representatief voor de kwaliteiten van het team. Bovendien zal de druk van vier paar kritische ogen op de tribune hopelijk positief uitpakken.

We nodigen graag iedereen uit om deze pot volleybal te komen aanschouwen, én om Sebas, Rolo, Taal en Jorn nog eens een mooi afscheid te geven. Tot in de Altis.

Redactie: Jurriaan Vink
Foto: Archieffoto 2020 van Yunsong Yan