Buren vriendschap op de Weidedreef

Drie jaar geleden deed er een herensoftbalteam van Red Lions mee aan het voetbaltoernooi van Semper Altius. Het begon als een grapje maar beide verenigingen waren het erover eens: “dit zou een jaarlijks terugkerend evenement moeten zijn!” Helaas was dit de afgelopen twee jaar niet mogelijk door de corona maatregelen maar op zondag 3 april was het dan eindelijk zo ver: de terugmatch op het softbalveld van de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions.

De mannen van voetbalvereniging Semper Altius kwamen heel gemotiveerd het veld op voor een wedstrijd tegen de herensoftballers van het 2e team van Red Lions. Dit team komt in de competitie uit in de 2e klasse en presteren daar naar behoren. Vorig jaar hebben zij de competitie afgesloten met een mooie 5e plaats.

De wedstrijd werd gezien als een leuke seizoensopening voor de heren.  Voor het publiek was de wedstrijd erg vermakelijk en op het veld was het vriendschappelijke karakter ook goed te merken. Ondanks een homerun van Jan Willem van de voetbalploeg werd de wedstrijd gewonnen door de heren van Red Lions. Daarna was het tijd voor de derde helft (om toch maar even in de voetbaltermen te blijven). En zoals dat bij dit herensoftbalteam gaat gebeurde dit met een drankje en een goed verzorgde maaltijd door Cateringbedrijf Bijsterveld, van Wim Bijstereld uitkomend voor het team van Semper Altius.

“Dit laat zien dat voetbal en softbal op 1 terrein goed samen kunnen.”, aldus initiatiefnemer Wim Dijkhuizen. “Het is de bedoeling om hier een jaarlijks evenement van te maken en hopelijk ook met andere teams van beide verenigingen”