KVS/Maritiem wint ook 4e confrontatie tegen HKV/Ons Eibernest

KVS won zaterdag ook de 4e confrontatie van dit zaalseizoen tegen stadsgenoot HKV/Ons Eibernest. Dankzij een ruime 28-16 overwinning, die pas gedurende de 2e helft tot stand kwam, is KVS definitief eerste geworden in de poule. Hierdoor gaat het tegen de nummer twee (nog onbekend) van de andere poule in de overgangsklasse strijden voor plek in de hoofdklasse.

De uitslag van 28-16 doet vermoeden dat KVS een gemakkelijke avond had maar de 4e onderlinge confrontatie van dit was misschien wel de lastigste van de serie. HKV/Ons Eibernest kwam met het nodige zelfvertrouwen naar de Blinkerd na de knappe 24-23 overwinning op SDO een week eerder. Door dit resultaat waren de Eibers definitief gevrijwaard van het spelen van degradatiewedstrijden. Het vrijuit spelende Eibernest pakte dan ook brutaal de leiding. Beide ploegen hielden elkaar tot aan 7-6 redelijk in evenwicht maar KVS ging uiteindelijk met een 12-7 voorsprong de rust in.

HKV/Ons Eibernest kwam na rust sterk uit de kleedkamers want met 3 doelpunten op rij knokte het zich terug in de wedstrijd (12-10). Dat deed de formatie een week eerder ook al toen het na rust de achterstand tegen SDO vrijwel ongedaan wist te maken en uiteindelijk er zelfs met de winst vandoor ging. Tot aan 17-15 wisten de Eibers uitstekend bij te blijven waardoor het voor de neutrale een spannende wedstrijd was om naar te kijken. Vanaf 17-15 kende KVS een zeer productieve periode waarbij vrijwel iedere aanval raak was. Het sloeg zo een onoverbrugbaar gat. Bij Eibernest vloeiden de krachten inmiddels weg terwijl KVS bleef doorgaan en de winst niet meer in gevaar kwam. KVS won uiteindelijk met ruime cijfers (28-16) van HKV/Ons Eibernest en eindigt daardoor definitief op de eerste plaats in de poule.

KVS/Maritiem speelt op 9 en 16 april de kruisfinale om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.

Redactie: KVS Korfbal
Foto’s: Eric van der Ende – Meer foto’s op kvskorfbal.nl