HRC nog steeds niet zeker van de Champions Poule

In het rugbyduel tussen het thuisspelende HRC tegen Hookers uit Hoek van Holland was het spannend en snoei hard van beide kanten. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld; geen wonder want de winnaar zou een plek in de Champions Poule veilig stellen. Die winnaar kwam er uiteindelijk niet want de regioderby eindigde in een 24-24 gelijkspel.

KickOff voor HRC even na vier uur en het thuisteam zette meteen druk, maar toch waren het Hookers die de eerste score lieten noteren: in de 7de minuut verdweet de penalty kick van de gasten tussen de palen. (0–3)

In de 9de minuut kreeg ook HRC een penalty kick, maar die zag het massaal toegestroomde publiek tegen de paal afketsen/. Twee minuten later ging de tweede penalty kick voor de thuisclub naast de palen. Het zat de thuisploeg niet mee. Gelukkig wist Kaj Verhoorn een minuut later de eerste try (voor HRC) op het bord te brengen en kickte Lozenzo Groos de conversie wel tussen de palen. 7-3.

De Hookers wilden de winst minstens zo graag mee naar huis nemen en zetten aan. Dat resulteerde in de 19de minuut in een try voor Hookers en een conversie. 7-10. Vervolgens is het weer HRC dat scoort.  Een mooie pass van Jasey van Kampen zorgt in de 25ste minuut dat Castor Magis een try kan drukken en Lorenzo scoort de conversie zodat de teams met 14-10 de rust in gaan.

Na de thee kreeg HRC in de tiende minuut weer een penalty kick HRC, en nu wist Lorenzo deze wel te benutten (17-10). Doordat Hookers vijf minuten later een geconverteerde try op het bord brengen kwam de stand in evenwicht (17-17) en even later liepen de bezoekers uit: try voor Hookers, de conversie verdwijnt tussen de palen. 17-24.

Het nagelbijtende publiek moest tien minuten wachten, maar dan volgde na een klein half uur een try met conversie voor HRC en was de stand weer in evenwicht 24-24, tevens de eindstand.

Het gevolg is dat het nog niet is beslist: HRC staat 8e en Hookers 9e op de ranglijst. Het 8ste team speelt Champions Poule, nr 9 in de Trophy Poule. Op 12 maart speelt HRC uit tegen URC en Hookers treedt dan (uit) aan tegen DIOK. Nog een potje nagelbijten dus voor de Haagse rugbyers en hun fans.

Redactie: HRC
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap