Anti climax voor ADO Den Haag na late gelijkmaker FC Volendam

Na de laatste afgebroken thuiswedstrijd één week geleden tegen Jong PSV (stand 0 – 1 na 26 minuten) en de uitbeurt tegen FC Eindhoven (1 – 1) kwam het tot voor kort nog ongenaakbare FC Volendam op bezoek in het Cars Jeans Stadion. De Noord-Hollanders die zowel tegen Excelsior als FC Emmen in totaal acht tegentreffers moesten incasseren leken op weg naar de derde opeenvolgende nederlaag maar in de vijfde minuut van de extra tijd kwam de formatie van trainer Wim Jonk toch nog op gelijke hoogte (1 – 1).

1e Helft

Vanaf de aftrap gingen de bezoekers gelijk op zoek naar het doel van de thuisploeg wat direct gevaar opleverde voor de Haagse defensie. Hierna bracht Filip Stankovic in het doel van de bezoekers zichzelf in de problemen maar Sem Steijn kon daar net niet van profiteren. Na ruim een kwartier was het Thomas Verheydt die na een voorzet van Boy Kemper net niet goed zijn hoofd er tegenaan kon zetten waardoor deze mogelijkheid verloren ging. Vlak voor het half uur mocht middenvelder Benjamin Reemst van geluk spreken dat Walid Ould-Chikh niet profiteerde van slordig balverlies. In de slotfase van de weinig verheffende 1e helft bereikte een steekpass door de Volendamse defensie Verheydt maar die kwam net tekort waardoor doelman Stankovic net op tijd in kon ingrijpen. Met deze  0 -0 stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Gelijk na de hervatting claimde de thuisploeg een strafschop nadat Steijn onderuit werd gehaald in de zestien na een assist van Amar Ćatić maar scheidsrechter Jeroen Manschot ging daar niet in mee. Een aantal minuten later waren het de bezoekers die dicht bij de openingstreffer waren maar doelman Alessandro Damen tikte de ingeschoten bal nog net op de paal. In deze veel aantrekkelijker 2e helft waren de kansen vooral voor de formatie van trainer Giovanni Franken maar achtereenvolgens Steijn tot tweemaal toe  na goed voorbereidend werk van Ćatić, Verheydt en Ćatić zelf weigerden om de kansen te verzilveren. Vlak voor het begin van het Haagse kwartiertje maakte Daryl Janmaat weer zijn opwachting toen hij Dhoraso Klas kwam aflossen. De Hagenaars bleven in deze fase van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Ruim tien minuten voor het einde, nadat eerst nog Tyrese Asante Steijn uitstekend bediende maar de bal er weer niet invloog,  was het uiteindelijk toch de thuisploeg die door Samy Bourard na een mooi overstapje van Steijn de  1 – 0 op het scorebord zette.  Toen de vierde man vijf minuten extra speeltijd aangaf  waren het de bezoekers die vol op de aanval gingen spelen wat ruimte opleverde voor de thuisploeg en Verheydt vervolgens de kans kreeg op de 2 – 0 maar zijn inzet belandde op de paal. Een oude wet in de voetballerij was uiteindelijk van toepassing dat als je zelf de doodsteek niet uitdeelt dan krijg je de deksel op de neus.

Na nota bene een vrije trap voor de Hagenaars kwam de bal hoog in de zestien van de thuisploeg en het was invaller Mike Eerdhuijzen die de bal perfect met het hoofd breed legde op de mee opgekomen verdediger Damon Mirani die met een kopstoot de gelijkmaker aantekende en daarmee de eindstand op 1 – 1 bepaalde en ADO dus drie zekere punten weggaf.

ADO Den Haag – FC Volendam: 1 – 1  (0 – 0)

Scoreverloop: 80e min. 1 – 0 Bourard, 90+5 min. 1 – 1 Mirani

Gele kaarten: Reemst (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Toeschouwers:  8.156

Opstelling ADO Den Haag: Damen, Matthys, Amofa, Kemper, Klas (73/Janmaat), Verheydt, Bourard, Asante (87/M.Mulder), Steijn, Reemst (84/Komljenovic), Ćatić

Opstelling FC Volendam: Stankovic, James (46/Hilton), Mirani, Flint, Vertrouwd, W.Ould-Chikh (85/Twigt), Visser (85/Eerdhuijzen), Deul, v.Mieghem, Oristanio (72/Johnson),  Antonucci (63/B.Ould-Chikh)

Foto’s: Martin van Oostveen