Voorbeschouwing PSV – ADO Den haag vrouwen

Vrijdag plaatste ADO Den Haag Vrouwen zich voor het tweede seizoen op rij voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Nu gaat de focus weer op het slot van de Eredivisie Vruwen. De laatste cyclus begint vrijdagavond 4 maart met een bezoek aan PSV. Beide ploegen staan voor de 32ste maal tegenover elkaar in competitieverband. Negen keer wisten de groengelen te winnen, tegenover zestien nederlagen. De overige zes duels eindigden in een remise. Eerder dit seizoen won PSV in eigen huis met 2-1. Gwyneth Hendriks scoorde in de blessuretijd het enige Haagse doelpunt.

PSV verloor twee van de laatste drie competitiewedstrijden. Daardoor is de achterstand op nummer twee FC Twente opgelopen tot zeven punten. ADO Den Haag Vrouwen zit eveneens niet in een goede competitiefase met drie nederlagen in de laatste vier duels. Het elftal van Sjaak Polak staat op doelsaldo vijfde, acht punten achter nummer vier Feyenoord.

“We hebben er dit weekend erg van genoten, maar vanaf maandag was de knop weer om richting PSV,” zegt Wiëlle Douma na de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. “Ik denk dat wij de eerste twee delen van de competitie hebben laten zien dat wij het elke tegenstander erg lastig kunnen maken. We hadden ook tegen de topploegen meer punten moeten pakken. Ik verwacht dan ook dat wij de komende wedstrijden hetzelfde kunnen doen en het elke ploeg lastig gaan maken. De doelstelling is dan ook om nog zo veel mogelijk punten te pakken met goed veldspel.”

De 22-jarige verdedigster kwam afgelopen zomer over van SC Heerenveen. Ze scoorde eenmaal. “Helaas heb ik een paar wedstrijden moeten missen door een schouderblessure. Verder kijk ik tot nu toe goed terug op mijn eerste seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen. Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ik krijg en hoe ik door de groep ben opgevangen. Ik hoop dat ik ook in de laatste wedstrijden nog belangrijk kan zijn voor het team en bij kan dragen aan een mooie seizoenseinde.”

Vrijdag heeft ze daarvoor een nieuwe kans tegen PSV. “Vorige wedstrijd hebben we nipt verloren en ook in die wedstrijd hadden we genoeg kansen om de wedstrijd onze kant op te laten vallen. Deze keer gaan we ervoor zorgen dat we de punten wel mee naar Den Haag nemen en goed voetbal laten zien.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 4 maart gespeeld op De Herdgang. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Foto Ashton Tokromo