Sem Steijn transfervrij naar FC Twente

Sem Steijn maakt de overstap naar FC Twente. Het Haagse talent ondertekent daar een driejarig contract. Volgens insiders was het bod dat FC Twente heeft neergelegd voor het grootste talent van de afgelopen jaren, niet door ADO Den Haag te evenaren.

Met het transfervrije vertrek van Steijn loopt ADO Den Haag in potentie veel geld mis en dat is een flinke streep door de rekening. In het verleden liepen veel Haagse talenten gratis de deur uit, iets waaraan ADO nog moet werken.

Sem is vanaf de o-10 bij ADO aangesloten. Zijn neus voor de goal maakte hij al vanaf dat moment waar. In iedere lichting waar hij speelde werd Sem topscorer. Op 16 jarige leeftijd ging Sem met zijn ouders mee naar Venlo, daar debuteerde hij in de eredivisie in de uitwedstrijd bij Feijenoord.

Sem werd de jongste doelpuntenmaker uit de geschiedenis van VVV Venlo met zijn gelijkmaker in de uitwedstrijd bij bij Heerenveen.

Nadat vader Maurice Steijn de keuze voor Dubai maakte ging Sem mee. Sem keerde vanaf zijn 18e jaar terug bij ADO. Dit deed hij op basis van de sportieve plannen die er waren van uit het toenmalige technisch hart. Voor Steijn was het zuur dat na tegenvallende resultaten de organisatie op de schop ging. want van de oorspronkelijke plannen met hem kwam niets terecht.

Onder Pardew, Rankovic en Brood werd Sem telkens teruggezet naar de 0-21 , waarin hij ook weer topscorer van de competitie was . Vanwege de te geringe trainingsarbeid bij ADO 0-21 is Sem gaan trainen bij een personal trainer in Zaandam.

Ondanks het feit dat het elftal ADO het vorige seizoen niet heel sterk was mocht Sem vorig jaar niet mee trainen bij ADO. Het grootste talent van de afgelopen jaren kreeg geen minuut onder Ruud Brood. Het dieptepunt was dat Sem zelfs niet mocht revalideren bij het 1e elftal.

Dit jaar heeft Sem zijn kans gepakt en is onomstreden geworden, in ieder geval voor het publiek. Zowel als spelmaker en doelpuntenmaker heeft Steijn een plek in het eerste afgedwongen en was hij een gangmaker bij eigen publiek . Zijn afwezigheid in de wedstrijd tegen MVV was duidelijk zichtbaar.

Steijn werd uitgekozen tot talent van het jaar maar is de laatste 1.5 jaar tot op het bot gekrenkt bij ADO. De keuze voor Twente komt daarmee niet uit de lucht vallen aangezien er nog geen duidelijk technisch plan lag voor volgend seizoen. De keuze van deze oer -Hagenees en echte ADO jongen is jammerlijk maar in onze ogen volledig te begrijpen.

Wij wensen Sem veel succes bij FC Twente maar hopen dat hij er alles aan kan en zal doen ADO Den Haag de eredivisie in te schieten.