Rechtszaak ADO Den Haag levert vuurwerk op. Jol – Lentze melden zich alsnog via UVS. ADO belandt in kip en ei situatie

Gistermiddag diende de rechtszaak waarin duidelijk moest worden hoe de rechtbank over de WHOA procedure denkt die ADO Den Haag doorlopen heeft.

Tijdens de rechtszaak werd al snel duidelijk dat Martin Jol en Jeroen Lentze weer terug lijken te zijn aan het overnamefront. UVS gebruikte namelijk de twee om aan te geven dat er vanuit de groep Jol/Lentze een veel beter bod lag dan het huidige bod van Globalon.

Jeroen Reiziger, de herstructureringsdeskundige reageerde verbaasd op deze mededeling want hij was daarvan niet op de hoogte gesteld. “In oktober heb ik deze partij gevraagd of ze vast bleven houden aan de voorwaarden door ADO Den Haag gesteld (huurverlaging etc.) en het antwoord was ja. Door dit vasthouden aan de voorwaarden viel deze partij alsnog af.

UVS betichtte het bestuur van ADO van fraude door aan te geven dat er stukken ontbraken. Hiermee kreeg herstructureringsdeskundige Reiziger een sneer want “deze had met zijn ervaring de fouten meteen moeten ontdekken” aldus UVS.

De rechtbank besloot ADO tot 21 februari de kans te geven een akkoord op te halen bij de licentiecommissie van de KNVB terwijl de KNVB lijkt te wachten op de goedkeuring van de WHOA procedure.

Hiermee lijkt ADO te belanden in een kip – ei discussie waarbij het niet gaat helpen dat de voorzitter van de licentie commissie net in haar functie is gestart en dat dit dossier haar eerste is en zij zeker geen fouten wil maken.

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen waarbij het de komende weken billenknijpen wordt voor alles en iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt.