KVS/Maritiem verspeelt punten tegen SDO/Fiable

KVS/Maritiem ging zaterdagavond op bezoek bij SDO/Fiable in Kamerik. Het was duidelijk dat de storm ook daar had huisgehouden gezien de diverse lekkages in de toch al kleine zaal. De wedstrijd werd uitgesteld totdat de dweilploeg de vloer enigszins droog had weten te krijgen.

SDO/Fiable ging fel van start onder luide aanmoediging van het publiek. De superboeren uit Kamerik namen al snel de voorsprong op de supervissen uit Scheveningen om deze gedurende de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Daar waar bij SDO de ballen goed vielen, was het voor KVS moeilijk om tot scoren te komen. De Scheveningers waren gehavend aan de start verschenen vanwege een aantal blessures en dat werd pijnlijk zichtbaar. Door een aantal sterke acties van Youri Nadorp wist KVS de schade in de eerste helft beperkt te houden en lukte het om uiteindelijk met 1 punt achterstand de rust in te gaan (8-7).

Na de rust trok SDO de goede lijn van de eerste helft door en liep het verder uit. KVS speelde tegen zichzelf en de scheidsrechter, en was niet bij machte het gedreven spel van SDO te pareren. Door goed te verdedigen en veel druk te geven dicteerde SDO het spel aan KVS dat nog steeds maar moeizaam tot scoren kwam. Met nog een Kameriks kwartiertje op de klok bracht het inbrengen van de gedeeltelijk herstelde Madjid Korodowou helaas niet de gewenste aansluiting. Coach André Kuipers probeerde zijn team de juiste kant op te dirigeren en met het inbrengen van Christiaan Spaans leek KVS de draad weer op te pakken. Helaas voor de ploeg uit Scheveningen was dat slechts kort van duur en werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 22-17.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Eric van der Ende