The Hague Royals schiet met losse flodders tegen landskampioen

Het was maar goed dat er door een technisch mankement geen stats konden worden geleverd tijdens de wedstrijd. Want die zouden ongetwijfeld hebben getoond hoe bedroevend het aanvalsspel van The Royals was tegen een degelijk Leiden. De uitslag 27-88 zal ongetwijfeld een negatief record zijn op topniveau en de Hagenaars mogen zich dat aanrekenen. Verdedigend is een aantal van 88 punten tegen een goede ploeg als ZZ Leiden, met erg veel lengte en kracht, aanvaardbaar.  Waar The Royals aanvallend mee bezig waren zal wel altijd een raadsel blijven.   

Natuurlijk, de topploegen verdedigen met veel meer druk dan de mindere ploegen, maar dan nog zijn er genoeg scoringskansen om in ieder geval wat tegengas te geven. Het leek er echter op alsof de spelers elkaar bij iedere aanval net voor het eerst ontmoet hadden. Er was geen schot, welgeteld 1 driepunter in de hele wedstrijd en de misverstanden stapelden zich gedurende de hele wedstrijd op.   

Normaal gesproken weet de basis van het team zich redelijk te handhaven en is een punt van kritiek geweest dat er te weinig inbreng van de bank kwam. Vanmiddag was er echter niemand die zich aan de aanvallende malaise wist te onttrekken. Alleen aan het prille begin van het eerste kwart wisten de Royals even via Casey Lopes een voorsprong te nemen, maar daarna was het vooral een opeenvolging van missers.   

Opladen voor donderdag  

Hopelijk krijgt coach Bert Samson zijn mannen snel weer op de rit voor de volgende wedstrijd, uit tegen Yoast United. Dat het team veel beter kan liet het nog niet zolang geleden zien tegen een andere titelkandidaat: Heroes Den Bosch. Toen werd er over het hele veld geknokt en haalden de meeste spelers wel hun niveau. Snel vergeten, er wel van leren en opladen voor een volgende zware wedstrijd. En hopelijk staat er dan op donderdag een tot het bot gemotiveerd The Hague Royals op in Bemmel.  

Verslag: Ruud van de Graaf

Foto’s Frank van Leeuwen – Meer foto’s Sportsnap.nl