ZVV Den Haag vrouwen verzuimt om zichzelf te belonen

Zonder Priscilla Mesker en Samantha Chin-A-Sang heeft ZVV Den Haag Vr1 vooral in de 2e helft verzuimd om de 100% kansen om te zetten in goals. In de 2e helft was Den Haag duidelijk de bovenliggende partij. Mede door uitstekend keeperswerk van de Haagse sluitpost Lisa Franken bleef de score tot aan de rust beperkt tot slechts 0-1. Feyenoord speelster Khaloua Kadiri bracht de ploeg uit de Maasstad op voorsprong na een persoonlijke fout in de Haagse verdediging. In de tweede part van de wedstrijd herpakte de ploeg van Havermans zich uitstekend.

Sterker, 5 minuten na de pauze stond de 1-1 alweer op het scorebord. Teamcaptain Priscilla de Vos was degene die ZVV Den Haag verdiend langszij bracht. Een verdiende tussenstand op dat moment. Feyenoord had in de nummer 8 Viviane Verheijen en topspits Jennifer Oliveira haar gevaarlijkste speelsters en ook Oranje international Bianca Troost stond fenomenaal te keepen in het Rotterdamse doel. 3 minuten na de Haagse gelijkmaker stond Oliveira weer eens in kansrijke positie en schoot in de kleine ruimte de bal achter de uitblinkende Lisa Franken, 1-2.

ZVV Den Haag liet er niet bij zitten en met heel veel inzet en kracht werd de achtervolging ingezet. Schoten van o.a. clubtopscorer Samia Kaaouane werd door Troost fantastisch gekeerd. Kans op kans kreeg ZVV Den Haag om langszij te komen. Pech, heel veel pech hadden de Haagse voorwaartsen. De bal kwam maar niet tussen de palen maar ging voorlangs en helaas te vaak hoog over na mooie uitgespeelde aanvalsgolven!

Ook had ZVV Den Haag geen geluk toen de twee dienstdoende scheidsrechters het niet eens waren over een handsbal van een Feyenoord speelster in haar poging om Lavinia Poku onreglementair tegen te houden. Het bracht verwarring bij beide teams. Maar Feyenoord mazzelde, het werd een scheidsrechtersbal! Weer enorme pech voor de Havermans’ vrouwen! Tot aan de laatste fluitsignaal heeft ZVV Den Haag gestreden met heel veel passie. Maar het lukte maar niet om de gelijkmaker te scoren! Eindstand: 1-2!

De ploeg van Havermans verdiende meer maar kreeg helaas te weinig! Volgende week tegen hekkensluiter Zeemacht heeft ZVV Den Haag mogelijk meer geluk!

Redactie: ZVV Den Haag