The Hague Royals terug naar af tegen Apollo Amsterdam

Een diepe zucht! Die klonk, na het pak slaag dat The Royals kregen van Apollo Amsterdam, vanaf de vrijwel lege lockdown  tribunes. Wat was er gebeurd met de vechtlust en het bij vlagen aantrekkelijke spel in de bekerwedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk van afgelopen donderdag . Toegegeven, dit was een tegenstander van een ander kaliber waartegen de Hagenaars moesten opboksen. Maar toch, The Hague Royals speelde een draak van een wedstrijd , waarbij ze er  met de eindstand 70-103 nog genadig van afkwamen.

Meestal kunnen The Royals de tegenstanders aardig bijbenen in het eerste kwart, maar deze keer ging het gelijk al mis. De Amsterdamse nr. 25, de Kameroense Amerikaan met de indrukwekkende naam Roger Moute a Bidias gooide de hele wedstrijd –  vanaf de eerste minuut- vrijwel alles raak wat hij in zijn handen kreeg. De zonder Jens te Velde, Pjotr Pandura en Skip Samson – geblesseerd – spelende gastheren konden daar alleen scores van topscorer Arben Camaj (15 punten totaal) tegenoverstellen.

De met scherp schietende bezoekers sloegen gelijk al  een gat van jewelste, 11-24 na het eerste kwart. Met de 41 jarige (sic) Sergio de Randamie als strateeg en de buitenlandse inbreng – naast Moute a Bidias, Justin Mitchel en Tibor Taras – als puntenpakkers. De drie samen schoten 70 punten bij elkaar, evenveel als het hele team van The Royals. Bij The Hague Royals was de vorm er bij veel spelers gewoon niet. Zo was het gevaarlijke schot van Tom Ackermans afwezig, was Deividas Kumelis geen schim van zijn aanjagende zelf en de meeste spelers z’n zachts gezegd wisselvallig.

Bij de rust was het verschil al tot 20 punten opgelopen – 30-50- en lag er een flink pak slaag in het verschiet. De bezoekers namen geen gas terug. Ook hun bankspelers waren trefzeker zodra ze in het veld kwamen. The Hague Royals herpakten zich wel enigszins. Vooral IJslander Snorri Vignisson liet zich weer gelden. Het is verbazingwekkend hoe een toevallig binnengewandelde student wekelijks tot de uitblinkers behoort. Hij gaat onder beide baskets het gevecht aan en heeft ook nog een aardig schot in huis.

Alley Oop time

Het Haagse hoogtepunt kwam dan ook van zijn hand. Met een verre ingooi gaf hij de perfecte assist op  “verloren zoon” Bart Bijnsdorp voor een schitterende Alley Oop. Bijnsdorp speelde de eerste helft een anonieme wedstrijd, maar liet zich naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer gelden. Dat deed ook Casey Lopes, die voorbeeldig bleef strijden en daardoor zijn punten pakte.

In het vierde kwart besloot ook de elektronica een off- day te houden. Door de veelvuldige technische onderbrekingen sleepte het laatste stuk zich daardoor voort. Een verbeterpuntje voor een topsportlocatie die De Sportcampus toch pretendeert te zijn. Eerder deed het grote scorebord al aan werkweigering.

Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten. Aanstaande woensdag komen de grote jongens van Heroes Den Bosch en alleen een gemotiveerd The Hague Royals in topvorm kan dan tegenstand van betekenis geven. Gelukkig kan een basketball raar rollen.

Redactie: Ruud van de Graaf
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap