Drop Shot pakt moeizame winst in derby tegen DKC

Voor de tweede wedstrijd in de kampioenspoule wachtte voor BC Drop Shot de stadsderby tegen BC DKC. Na het desastreuze begin tegen BV Almere (8-0 verlies) moest er wel worden gewonnen om niet direct in bijna kansloze positie te komen voor de play-offs.

Bij BC Drop Shot ontbraken de Deense spelers, die deels nog vanwege deelname aan het WK verplicht in quarantaine moesten, en dus niet konden afreizen. Wessel van der Aar en Jaymie Laurens ontbraken ook op het appèl, vanwege deelname aan een internationaal toernooi in Italië. Gelukkig waren Joran Kweekel, Alyssa Tirtosentono en Natalia Perminova wel aanwezig na hun deelname aan het WK. Bij BC DKC ontbraken Mark Caljouw en Andy Buijk (ook in Italië).

Fouten
In het herendubbel namen Lars Kros en invaller David Sugiharto het op tegen het ingespeelde DKC duo Michiel Kruijt en Gijs Duijs. In de eerste game gaven Lars en David zeer goed partij en pas op het einde wisten Michiel en Gijs het verschil te maken. In de tweede game liep het aan Drop Shot zijde wat minder en liepen al gauw tegen een achterstand aan, die tot het einde verder uitgebouwd werd: 17-21 en 11-21. 0-1 voor DKC.

In het damesdubbel gingen Alyssa Tirtosentono en Natalia Perminova de strijd aan met Manon Sibbald en Marlies Baan. De eerste game liep het spel bij het Drop Shot duo niet echt lekker met veel fouten, maar in de tweede game ging het beter lopen en werd een derde game afgedwongen. De derde game ging tot het einde gelijk op, maar Alyssa en Natalia wisten uiteindelijk de winst tegen Manon en Marlies veilig te stellen: 14-21, 21-15 en 21-19.Bijna als gebruikelijk tijdens de onderlinge wedstrijden stonden Joran Kweekel en Tom Blinde weer tegenover elkaar. Tom speelde een uitstekende wedstrijd en Joran moest toch nog ongewenst diep gaan. De eerste game was ronduit zwak te noemen en Tom profiteerde gretig. De tweede game was Joran wakker geschrokken en gaf gas en liet Tom weinig kans. In de derde game ging het nog een tijdje gelijk op, maar op tijd wist Joran een tussensprint te plaatsen en zo de winst naar zich toe te trekken: 17-21, 21-8 en 21-15.

In de andere herensingle zette Dicky Palyama regelmatig Michiel Kruijt op het verkeerde been. In de tweede game startte Dicky flitsend en nam een 8-0 voorsprong, maar die verdween weer net zo snel als hij tot stand kwam. Maar uiteindelijk was Dicky toch net een maatje te groot voor Michiel: 21-14 en 21-17.

Natalia Perminova zette in de damessingle Manon Sibblad vanaf het begin onder grote druk en Manon kon het tempo van Natalia niet bijhouden. De cijfers 21-8 en 21-6 zeggen genoeg.

In de andere damessingle maakten Novi Wieland en Marlies Baan er een spannend kijkspel van. Marlies was in de eerste game net iets beter dan Novi, maar in de tweede game waren de rollen omgedraaid. In de derde game ging het redelijk gelijk op, nam na de kantwissel Novi een paar punten voorsprong, maar op mentaliteit draaide Marlies het om en won de wedstrijd met 17-21, 21-16 en 18-21.

Matchpoint
Met een 4-2 tussenstand werd begonnen aan de mixdubbels. Joran en Novi pakten de winst tegen Tom en Kiona van der Werff in twee spannende games: 24-22 en 22-20. In de andere mix maakten Lars en Alyssa tegen Gijs en Charissa Kuiper er een spannende driesetter van.

De eerste game ging naar de DKC-ers, de tweede game namen de Drop Shotters de regie over. De derde game gaven beide koppels weinig op elkaar toe, en kwamen Lars en Alyssa op matchpoint, maar de rollen draaiden om en Gijs en Charissa verzilverden hun eerste matchpoint wel: 18-21, 21-14 3n 20-22.

Een moeizame, maar broodnodige 5-3 overwinning voor BC Drop Shot. Daarmee weer de aansluiting vindend met de regiogenoten DKC en VELO in de onderlinge strijd voor een plek in de play-offs. Zaterdag 8 januari 2022 komt BC Duinwijck op bezoek in Mariahoeve.

Foto’s Frank van Leeuwen, meer foto’s www.sportsnap.nl