Amateurs van VV Gemert bezorgen ADO Den Haag in bekerduel handen vol werk

Na in de eerste ronde zaterdag 3e divisionist Sparta Nijkerk te hebben uitgeschakeld kwam dinsdagavond in het Cars Jeans Stadion VV Gemert op bezoek dat uitkomt in de 3e divisie op de zondag  en competitiegenoot is van onze regioploegen Westlandia en Quick.

Wissels/Quarantaine
In vergelijking met de wedstrijd tegen Jong AZ van afgelopen vrijdagavond stonden er bij de thuisploeg twee andere namen in de basisopstelling. Steijn en Verheydt begonnen op de bank  waardoor Elia en Janmaat vanaf het begin hun opwachting maakten. Trainer Ruud Brood was niet aanwezig (zit in quarantaine) zodat assistent-trainer Giovanni Franken de honneurs waarnam.

Na een 1- 1 ruststand trokken de Hagenaars tenslotte met 4 – 2 aan het langste eind waarbij topscorer en invaller Thomas Verheydt uiteindelijk de thuisploeg een plek in de volgende bekerronde bezorgde.

Eerste helft

Zoals zo vaak in wedstrijden tussen een profclub en een amateurvereniging waarbij de amateurs als underdog alles te winnen hebben en de BVO alles te verliezen heeft werd dinsdagavond in het Cars Jeans Stadion duidelijk dat dit duel ook een weerspiegeling was van een dergelijk scenario.  Het eerste wapenfeit kwam van de Brabanders die een schot gestopt zagen worden door Luuk Koopmans. Vlak hierna kreeg de thuisploeg de eerste kans via Eljero Elia die een pass van Dhoreso Klas niet tot een goal wist te om te zetten. Darryl Janmaat had hierna bepaald pech toen zijn kopbal uit een voorzet van Elia op de lat uiteenspatte. De thuisploeg bleef hierna op zoek gaan naar de openingstreffer maar achtereenvolgens Vicente Besuijen, die zijn schot uit de bovenhoek getikt zag worden door Stefan Tielemans en een voorzet van Elia waarbij twee medespelers over de bal heen maaiden, weigerden om de ban te breken. Zoals zo vaak in het voetbal slaat dan de ploeg toe die daarmee wegkomt en Gemert sloeg dan ook zo’n kleine tien minuten voor rust toe door Willem den Dekker op een assist van Jens Leyten die Koopmans kansloos liet. Op slag van rust was het Elia,  die na een kopbal van Samy Bourard waarbij de doelman van de bezoekers de bal los liet, attent reageerde en daarmee de ruststand op 1 – 1 bepaalde.

Tweede helft

Na de rust begonnen de Hagenaars met drie andere spelers (Verheydt, Seedorf, Kishna i.p.v. Bourard, Janmaat en Ćatić) in de verwachting dat de bezoekers nu snel zouden capituleren. Niets was echter minder waar want Gemert bleef zich hardnekkig verzetten waarbij na een kleine tien minuten de kopbal van invaller Ralf Kemper zeker niet ongevaarlijk was. Ruim na een uur kwam de ploeg van trainer Reinald Boeren toch weer op voorsprong waarbij de defensie van de thuisploeg er zeer slecht uitzag en het was opnieuw de maker van de 0  – 1 Willen den Dekker die de 1 – 2 aantekende. Een paar minuten later bracht Cain Seedorf met een knap schot van net buiten de zestien de ploegen weer op gelijke hoogte (2 – 2). Vlak na het aanbreken van het Haags kwartiertje kwam de thuisploeg voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong (3 – 2) door Verheydt op een assist van Seedorf. Hierna was het verzet van de bezoekers wel gebroken en onder meer Besuijen had de wedstrijd al definitief in het slot kunnen gooien maar het was zo’n tien minuten voor tijd opnieuw Verheydt die met zijn tweede goal van de wedstrijd de eindstand op 4 – 2 bepaalde en daarmee de Hagenaars een plaats in de volgende ronde van TOTO KNVB Beker bezorgde.

ADO Den Haag – VV Gemert:  4 – 2 (1 – 1)

Scoreverloop: 38e min. 0 – 1 den Dekker, 44e min. 1 – 1 Elia, 63e min. 1 – 2 den Dekker, 67e min. 2 – 2   Seedorf, 76e min. 3 – 2 Verheydt , 80e min. 4 – 2 Verheydt

Gele kaarten: Elia, J.Mulder (ADO Den Haag), Lammers (VV Gemert)

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Toeschouwers: 0

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper (40/J.Mulder), Klas, Besuijen, Bourard (46/Verheydt), Asante (70/Steijn), Amofa, Janmaat (46/Seedorf),Ćatić (46/Kishna/91/v.Mil), Elia

Opstelling VV Gemert: Tielemans, Brugmans (81/v.Diepen), v.d.Broek, Dekker, Habraken(82/Kourouma), Daniëls(68/Meyssen), Jacobs (85/Ben Rouba), v.Loon, Lammers, Mezziani (46/Kemper), Leyten

Foto’s: Frank van der Leer