HRC pakt de punten in de hoofdstad

In een nat en koud Amsterdam zorgden de Haagse rugbyers van HRC voor een overtuigende winst op Ascrum: 14-25.

Op papier is Acrum een van de makkelijkere tegenstanders want de gastheren bevinden zich onderaan in de ranglijst van de Ereklasse. Maar HRC kampt met veel blessures en het vroeg wat improvisatie op de opstelling rond te krijgen. Aan de lijst van geblesseerden werd overigens meteen (in de 3e minuut) nog een speler toegevoegd. Silvester Bink had zich zijn rentree in HRC1 ongetwijfeld anders voorgesteld. Hij werd vervangen door Wiebe van der Knaap.

Het vervolg was prettiger voor de Haagsche; in de 11de minuut scoorde Kai Verhoorn een try na een kleine kick van hooker Victor Huurman. De conversie werd gemist, dus het scorebord toonde 0-5 en dat bleef onveranderd tot de rust.

Michel
In de eerste minuut van de tweede helft scoorde Ascrum een try en deze conversie werd wel tussen de palen geplaatst (7-5). Vier minuten later boog HRC de stand echter weer om in haar voordeel. Tim Michel liet een penaltykick tussen de palen verdwijnen (7-8). Diezelfde Tim Michel zorgde er voor dat de voorsprong wat verder werd uitgebouwd door in de 9de minuut na rust een try voor HRC te drukken. De conversie miste hij helaas (7-13).

Na ruim een kwartier spelen was het de beurt aan Kevin Krieger en deze try werd door Tim wel weer geconverteerd (7-20). De 4e try voor HRC (in de 24ste minuut) kwam op naam van Toots Zwaanswijk (zijn eerste in HRC1), de conversie werd echter gemist (7-25). Het slotakkoord was voor de gastheren: in de 33ste minuut scoorden de Amsterdammers nog een try en de conversie verdween tussen de palen. Eindstand 14-25.

Redactie: Haagsetopsport.nl
archieffoto: Jet van Bergen en Hengouwen