ADO Den Haag heeft uiteindelijk geen kind aan VVV Venlo

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in een leeg Cars Jeans Stadion een verdiende 2 – 0 overwinning geboekt op VVV Venlo na een 1 – 0 ruststand.

De Limburgers waren al gelijk na de aftrap gevaarlijk want Yahcuroo Roemer kreeg een 100% kans maar wist de bal niet achter Luuk Koopmans te krijgen in het Haagse doel.  Nauwelijks vier minuten was de wedstrijd onderweg toen een hoge bal in de zestien meter werd gepompt waarna Thomas Verheydt met zijn borst de bal terug legde op Sem Steijn die vervolgens tot tweemaal toe een Limburgers verdediger uitkapte en de bal heel nauw geplaatst in de verre benedenhoek achter keeper Delano van Crooij in het net liet verdwijnen. De thuisploeg bleef hierna de bovenliggende partij en Vicente Besuijen verzuimde vervolgens tot tweemaal toe binnen het kwartier de ploeg van trainer Ruud Brood op een 2 – 0 voorsprong te zetten na uitstekende voorzetten van Ricardo Kishna.  Na ruim een half uur bereikt een voorzet vanaf links van  Jonathan Mulder Verheydt maar hij kan de bal niet de juiste richting geven waardoor de bal over het Venlose doel verdwijnt.

Na de rust is het eerste wapenfeit een schot van Samy Bourard maar de bal is een simpele prooi voor de keeper van de bezoekers. Trainer Jos Luhukay van de Limburgers brengt vervolgens  binnen het kwartier twee wissels in en al gelijk lijkt dit effect te sorteren maar eerst ziet invaller Thijme Verheijen zijn schot knap gekeerd worden door Koopmans en ook de poging van de andere invaller Levi Smans vind geen genade bij de Haagse doelman die weer handelend optreedt. Dit waren dan ook eigenlijk de laatste wapenfeiten van de Venlonaren en toen vervolgens in de 66e minuut Kishna in de zestien meter onderuit werd gehaald en Verheydt vanaf de strafschopstip de 2 – 0, wat zijn negende competitie treffer betekende,  was de wedstrijd gespeeld. Een poging van Sem Steijn in het Haagse kwartiertje leverde geen derde treffer op doordat de bal naast het doel verdween. De laatste kansen in het restant van de wedstrijd waren opnieuw voor de thuisploeg maar de inzet van invaller Amar Ćatić werd gemakkelijk gepakt door Van Crooij en een spectaculaire omhaal van Verheydt had een beter lot verdiend maar de bal ging ruim naast waarna de inwoner van Zoetermeer twee minuten voor tijd een ‘publiekswissel’ kreeg (Evan Rottier verving Verheydt, red.) Na drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Richard Martens voor het einde en zo pakten de Hagenaars binnen een week tweemaal de drie punten en nemen nu in de stand de zevende plaats in.           

 

Karakteristieken:


ADO Den Haag  – VVV Venlo:       2 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 4e min. 1 – 0 Steijn, 66e min. 2 – 0 Verheydt (p)

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaarten: M.Mulder (ADO Den Haag), v.Rooijen, v.Dijck  (VVV Venlo)

Toeschouwers: 0

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Besuijen,  (89/Rottier), Bourard, Kishna (77/Ćatić),M.Mulder, Breinburg, Amofa, Steijn, J.Mulder

Opstelling VVV Venlo: v.Crooij, Koglin, Post, de Boer, Braken (58/Smans), Schroijen, v.Dijck, Janssen (72/Leliendal), Roemer (58/Verheijen), v.Rooijen

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen