ADO Den Haag krijgt groen licht van KNVB!!

Zojuist is bekend geworden dat de KNVB de begroting van ADO Den Haag heeft goedgekeurd. Dit betekent dat de club het seizoen kan afmaken en dat er niet nog meer puntenaftrek volgt.

Een geweldig resultaat voor de directie van de club die uiteindelijk de helpende hand van de gemeente kreeg.

Het door ADO Den Haag gepubliceerde bericht volgt hieronder:

De licentiecommissie van de KNVB heeft de begroting van het seizoen 21/22 van ADO Den Haag goedgekeurd. Deze nieuwe begroting is met de steun en hulp van de gemeente Den Haag tot stand gekomen. Door het besluit van de licentiecommissie kan ADO Den Haag dit seizoen uitspelen. Met de goedkeuring van de nieuwe begroting is tevens een extra korting van drie punten van de baan. De teller voor dit seizoen blijft dus definitief op minus zes punten staan. Er is wel een voorwaardelijke straf van drie punten opgelegd indien volgend seizoen de begroting niet voor 15 juni is goedgekeurd door de KNVB.

Niet alleen kan ADO Den Haag het tot nu toe succesvolle sportieve seizoen afmaken, het besluit van de licentiecommissie biedt tevens de gelegenheid voor ADO Den Haag om een definitieve oplossing te vinden voor nieuwe eigenaarschap. Behoud van de licentie was en is een essentiële voorwaarde om tot een weloverwogen oplossing te komen voor ADO Den Haag.

Directeur Edwin Reijntjes is blij met de uitkomst: “Onze speciale dank gaat uit naar de wethouders Bredemeijer en Mulder. De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen. Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO Den Haag voor onze supporters speelt.”