Rijswijkse badmintonner Caljouw gaat voor deelname Spelen in Parijs

Mark Caljouw gaat er van uit dat hij over drie jaar, in 2024, ook in Parijs tijdens de volgende Olympische Spelen, de Nederlandse driekleur verdedigt. In Tokio was de geboren Rijswijker (26), de eerste Nederlandse deelnemer aan het mannenenkel sinds 25 jaar op de Spelen. Tijdens deze corona Spelen in de Japanse hoofdstad bereikte de tegenwoordig in Denemarken wonende Caljouw de achtste finales.

Op Den Haag FM liet Caljouw, uitkomend voor het Haagse DKC, weten het jammer te vinden dat badminton in Nederland zo weinig in de publiciteit komt. Volgens hem is badminton “een spectaculaire sport die niet de aandacht krijgt die het verdient”.

Na een welverdiende vakantie, zijn eerste in tien jaar, gaar Caljouw zich voorbereiden op het volgende topevenement, de wereldkampioenschappen badminton in december in Spanje.

Foto: Archief