ADO Den Haag vrouwen kennen geen goede generale voor competitiestart

De ADO Den Haag vrouwen hebben zaterdag in hun laatste oefenwedstrijd met veel moeite Topklasser Ter Leede met 2-3 verslagen.

Het eerste wapenfeit kon na een minuut of zeven genoteerd worden toen een schot van Kirsten van de Westeringh een gemakkelijke prooi werd voor de keepster van de thuisploeg. 

Nauwelijks een minuut later was het opnieuw v.d.Westeringh die opviel door verwoestend uit te halen maar haar pegel ging net naast het vijandelijke doel. Na ruim tien minuten komen de Haagse vrouwen dan toch op voorsprong door Jaimy Ravensbergen na een assist van Liz Rijsbergen.

Ook hierna houden de ADO vrouwen het initiatief en zijn er mogelijkheden en kansen voor Ravensbergen en v.d.Westeringh. In plaats van verder afstand te nemen komt de thuisploeg na ruim een half uur op gelijke hoogte door Nina de Letter. Vlak voor rust heeft Romy Speelman pech want haar vrije trap beland op de lat van de thuisploeg en ook een lobje van Ravensbergen eindigt op het dak van het doel zodat de rust aanbreekt met een 1-1 score.

Na tien minuten in de tweede helft ziet Rijsbergen haar inzet  net naast gaan. Na twintig minuten komend de vrouwen uit Sassenheim zelfs op voorsprong (2-1) door een harde knal van Jansen.

Met twee verse wissels (Looijen en Sellies voor Raaijmakers en Rijsbergen) probeert trainer Sjaak Polak wat aan de achterstand te doen wat in de 78e minuut resulteert in de gelijkmaker van Nikki IJzerman (2-2). In de laatste tien minuten gaan de bezoekers nog vol voor de winst en zijn daar met een kopbal van aanvoerder Gwyneth Hendriks ook dichtbij maar haar kopbal verdwijnt naast het doel van de thuisploeg.

In de 85e minuut lukt het dan toch via v.d.Westeringh na een voorzet van Maartje Looijen en is de 2-3 overwinning op Ter Leede (uitkomend in de Topklasse) een feit.  

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief (Ashton Tokromo)