ADO Den Haag vrouwen geven TOTO KNVB Beker weg aan PSV vrouwen

De ADO Den Haag vrouwen hebben zaterdagavond in het Yanmar Stadion in Almere in de finale om de TOTO KNVB Beker tegen de PSV vrouwen met 1-0 verloren. Een stand die al bij de rust bereikt was en waar de conclusie achteraf alleen maar kon zijn dat de ploeg van trainer Sjaak Polak de beker onnodig heeft weggegeven aan de Brabanders.

In de eerste helft hebben de Haagse vrouwen diverse kansen gehad om de ploeg uit Eindhoven pijn te doen. Na een klein kwartier was het Amber Verspaget die uit een corner een kans kreeg. Vlak daarvoor was er ook meer te halen uit een scrimmage voor het doel van international Sari van Veenendaal. In de 17e minuut constateerde scheidsrechter Shana Shukrula een handsbal van Janou Levels. Aanvoerster Gwyneth Hendriks, die dit seizoen nog geen strafschop gemist had,  zag haar elf meter trap gestopt worden door Van Veenendaal. 

Rijsbergen
Ook na deze domper bleef de ploeg van Polak de bovenliggende partij. Met name Liz Rijsbergen bezorgde de Eindhovenaren de grootste problemen. Zij werd een minuut of vijf na de gemiste strafschop de diepte ingestuurd en kon ternauwernood via een sliding gestopt worden door de Westlandse en oud ADO Den Haag speelster Mandy van den Berg. Pas in de 33e minuut kregen de PSV vrouwen de eerste mogelijkheid. Een oud gezegde deed weer opgeld. Als je zelf de trekker niet overhaalt dan doet de tegenstander dat wel. Acht minuten voor rust brak op rechts Naomi Pattiwael door. Haar voorzet kon door Joëlle Smits ingekopt worden waarmee ze Barbara Lorsheyd in het Haagse doel kansloos liet (0-1). Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Ook na rust bleven de ADO vrouwen het betere van het spel houden. Hendriks zag direct na de hervatting haar schot uit de bovenhoek weggetikt worden door Van Veenendaal. Vervolgens probeerde Rijsbergen het van grote afstand maar haar schot miste kracht en kon gemakkelijk door de PSV doelvrouw opgepakt worden. Ook een kopbal van Annouk Boshuizen werd door Van Veenendaal over de lat getikt.

Teleurstelling
Pas zo’n twintig minuten voor tijd kreeg PSV de kans op de 2-0, maar Smits verzuimde de perfecte voorzet van Pattiwael om te zetten in de bevrijdende treffer. Het bleef daardoor tot het einde spannend. Ondanks dat ADO er alles aan heeft gedaan om er in ieder geval nog een verlenging uit het vuur te slepen bleef het bij die 1-0 en was de teleurstelling aan Haagse kant dan ook groot.

Iedereen was het erover eens dat trainer Sjaak Polak en zijn jonge ploeg een uitstekend seizoen achter de rug hebben en trots mogen zijn op hetgeen ze hebben gepresteerd. Daarom kan er vol vertrouwen uit worden gekeken naar het nieuwe seizoen.        

ADO Den Haag vrouwen – PSV vrouwen: 0 – 1   (0 – 1)

Karakteristieken
Toeschouwers:  800
Scoreverloop: 37e min. 0-1 Smits
Bijz.:  G.Hendriks (ADO/DH) mist in de 17e min. een strafschop
Scheidsrechter: Shana Shukrula
Gele kaarten: Rodriquez (PSV), Boshuizen, Verspaget (ADO/DH)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd,  G.Hendriks, Nelemans, Raaijmakers, Ravensbergen, Noordam, v.Belen (80/v.Raay), IJzerman, Verspaget, Boshuizen, Rijsbergen (67/Obispo)


Opstelling PSV: v.Veenendaal, v.d.Berg, Levels, Leuchter (90+4/v.Doorn), Smits, Coolen (46/Rodriquez), Bross, Nouwen, Pattiwael (84/Gio Carreras), Biesemans, Brugts

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Wim Meijerink