Silicon Storks niet opgewassen tegen Curaçao Neptunus

De honkballers van Silicon Storks hebben bij de start van de honkbalcompetitie tegen het Rotterdamse Curaçao Neptunus in het drieluik wat afgelopen donderdagavond haar seizoensopening kende driemaal aan het kortste eind getrokken. Dit nieuwe seizoen is de honderdste editie van de hoogste Nederlandse-honkbalafdeling.    

Donderdag trok de ploeg van coach Eugene Henson met 8-0 aan het kortste eind. In deze thuiswedstrijd voor de Kijkduin bewoners die afgewerkt werd op het veld van de Rotterdammers (Storks red., heeft geen veldverlichting)  werd het verschil vooral gemaakt in de laatste drie innings waarbij er vijf Rotterdammers over de thuisplaat kwamen.

De tweede ontmoeting zaterdag in het Neptunus Familiestadion was een walk-over voor de Rotterdammers.  De Kijkduin bewoners werden na zeven innings uit hun leiden verlost toen er een 18-1 eindstand op het scorebord stond. Voor de Hagenaars begon Twan Naessens als startende pitcher en achtereenvolgens Darryl Jamoena, Joel Martis en Jiairo Samboe konden ook met hun optreden op de heuvel niet voorkomen dat de thuisploeg liefst achttien maal over de thuisplaat kon komen   

  • Silicon Storks

Ook in de derde wedstrijd die zondag op het  Schapenatjesduin in Kijkduin (zonder publiek) werd afgewerkt hadden de Kijkduinbewoners weinig in de melk te brokkelen.

In de 1e inning werd er nog niet gescoord door beide ploegen maar na de 3e inning keken de Hagenaars al tegen 9-0 achterstand aan. Als pitcher voor de Hagenaars begon de eerder deze week nog uit de Antillen (Curaçao) aan getrokken lefty Angela Nelmerson op de heuvel maar net als de daarna op de heuvel acterende Gedryon Basilia, Yerson Rosalina en Obed Hernandez  konden ze het slaggeweld uit de Havenstad niet echt neutraliseren zodat er na zeven innings een 3-13 eindstand op het scorebord stond.

Komende donderdag staat er een nieuw drieluik op het programma tegen Twins uit Oosterhout  waarbij zaterdag de thuiswedstrijd in Kijkduin op het programma staat.              

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Sportshoots.nl