Judoka Catharina wint Grandslamtoernooi in Kazan

Judoka Simeon Catharina heeft op het Grandslamtoernooi van Kazan een geweldige prestatie geleverd. De Hagenaar, lid van Lu Gia Jen, Siem die niet eerder op een Grandslam/Grandprix een medaille wist te behalen, maar er wel dichtbij zat, behaalde met een prachtige overwinning de titel.

Na een moeizame zege op de onbekende Ivoriaan Kobena waarin hij eerst verrassend met een waza ari achter kwam, maar die hij, omdat Kobena besloot geheel vrijwillig op z’n rug te gaan liggen, uiteindelijk met een houdgreep won, trof Siem in de tweede partij de lastige Hongaar Cirjenics. Ook in deze partij kwam hij met waza ari achter en ook hier wist Siem de partij met een schitterende ippon naar zich toe te trekken.

In de kwart finale wachtte de nummer één van de plaatsingslijst en de nummer twee van de wereldranglijst, de Israëliër Peter Paltchik. Met een razendsnel uitgevoerde verwurging moest ook hij al na 18 seconden het onderspit delven.

In de halve finale trof Siem de Georgiër Onise Saneblidze, een judoka die hij sinds de jeugd met wisselend succes tegenkwam. Deze horde werd dit keer middels een waza ari genomen zodat de finale bereikt was en een medaille Siem niet meer kon ontgaan.

In de finale was de Rus Arman Adamian- die het thuisvoordeel had- aanvankelijk de betere partij en hij kwam dan ook met waza ari voor.

Catharina besliste niet veel later de wedstrijd met een machtige ippon in zijn voordeel.

Bron: Lu Gia Jen