Cosinus groep heel duidelijk ten aanzien van berichtgeving rondom nieuwe overname kandidaat

Maandagavond kreeg de soap rondom onze plaatselijke trots ADO Den Haag een nieuwe aflevering. Ondanks het feit dat er een waterdicht contract ligt met de Cosinusgroep waarin Hagenaar Anthony Rothengatter een prominente rol speelt, meende UVS een nieuwe en dus andere koper van ADO Den Haag te moeten presenteren. Een Amerikaanse partij, onder de naam Otrium/Neltex Sports zou een principeakkoord hebben bereikt met UVS uit China.

Wij vroegen Anthony Rothengatter om een reactie en die was kort maar heel duidelijk. “Wij hebben een akkoord met UVS over de overname van de aandelen van ADO Den Haag. Zoals ik afgelopen week al aangaf is de deal voor de overname van de aandelen rond. Dit contract is naast waterdicht ook door 2 partijen ondertekend, UVS en de Cosinus groep die ik vertegenwoordig. Er zit geen enkel voorbehoud in dit contract en het wachten is op goedkeuring van de KNVB voor de overname. Dat dit nu naar buiten wordt gebracht kan in onze ogen niet los worden gezien van het kort geding dat komende donderdag dient.”

Op de vraag of Cosinus nog steeds voor de overname van ADO Den Haag gaat was Rothengatter nog duidelijker. “Absoluut, jij hebt ons businessplan gezien, met jouw achtergrond weet je precies wat we willen en wat we gaan doen en dat gaan we ook doen”

Redactie: Arjan Groenewegen