Opnieuw zware loting Rijswijkse badmintonner Caljouw

Het zit Mark Caljouw (25) dit nieuwe jaar bepaald niet mee waar het de lotingen voor prestigieuze internationale toernooien betreft. Voor het tweede belangrijke toernooi van 2021, de Toyota Thailand Open, deel uitmakend van de World Tour, moet Caljouw (“Ik zie mezelf als een gladiator in een arena”) het opnemen tegen Lee Cheuk Yiu uit Hong Kong. Wederom een tegenspeler uit Hong Kong, net zoals afgelopen woensdag tijdens het nog aan de gang zijnde Yonex Thailand Open. Toen moest de geboren Rijswijker na 39 minuten het hoofd buigen voor de ook uit de bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China afkomstige Ng Ka Long Angus. 39 Minuten pluimbal na 10 dagen quarantaine in zijn hotelkamer met soms koud eten zonder groente en voortdurend bespied door overal aanwezige camera’s voor het naleven van de corona regels.

Nu is de statuur van deze Lee Cheuk Yiu, volgende week concurrent van Caljouw, in het internationale badminton niet zodanig als die van zijn landgenoot Angus. De komende tegenstander van Caljouw, staat 20e zowel op de wereldranglijst als op de ranking van de World Tour. De status van Caljouw: 36e op de wereldranglijst en 41ste op de World Tour Ranking. Dat het verschil tussen beide pluimbalspelers minder groot is als de rangschikking doet vermoeden, mag blijken uit de uitslag van de laatste confrontatie tussen Yiu en Caljouw. In de 1/16 finale van de French Open van 2019 stond de stand gelijk (18-21, 21-16) toen Caljouw, oud speler van BC Randstad en DKC, bij een 16-16 de strijd moest staken vanwege een enkelblessure.

Kortom, als hij een goede dag heeft is er zeker een kans voor rechtshander Caljouw om de tweede ronde van dit met USA Dollar 100.000 gedoteerde te bereiken.

De Toyota Open begint dinsdag 19 januari.

redactie: Peter Petit
fotografie: Frank van Leeuwen, Sportshoots.nl

Geef een reactie